Ένα απίστευτο και επικίνδυνο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Καλαμπάκας, όταν οδηγός αυτοκινήτου όχι μόνο δεν σταμάτησε σε έλεγχο της αστυνομίας, αλλά στην συνέχεια κατά την διάρκεια της καταδίωξής του από άνδρες της, κινήθηκε με το αυτοκίνητό του απειλητικά εναντίον των αστυνομικών.     

Συγκεκριμένα, ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη, χθες (20-10-2021) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τρικάλων, διότι λίγο νωρίτερα χθες στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων επιχείρησαν να ελέγξουν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ωστόσο ο οδηγός δε συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα κινούμενος προς την περιοχή της Καλαμπάκας.

Οι αστυνομικοί τον ακολουθούσαν, κάνοντας χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, χωρίς ωστόσο ο δράστης να σταματήσει το όχημα. Φτάνοντας, πια, σε περιοχή της Καλαμπάκας, ο οδηγός του οχήματος πραγματοποίησε ξαφνικά αναστροφή και κατευθύνθηκε με ταχύτητα προς το κινούμενο στην αντίθετη κατεύθυνση υπηρεσιακό όχημα, με σκοπό να το εμβολίσει.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημά τους και λόγω των επικίνδυνων συνθηκών για τη σωματική τους ακεραιότητα, ο ένας έκανε χρήση του ατομικού του οπλισμού για την ακινητοποίηση του οχήματος, χωρίς ωστόσο αυτό να επιτευχθεί.

Λίγη ώρα αργότερα, το όχημα του δράστη βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην ίδια περιοχή, ενώ ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη σε ορεινό δασώδες σημείο της ίδιας περιοχής, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση. 

trikalaenimerosi.gr