Ελεύθερη αφέθηκε το πρωί, με εντολή εισαγγελέα, η 26χρονη γυναίκα που γέννησε στο μπάνιο του σπιτιού των γονιών της την Κυριακή το μεσημέρι ένα κοριτσάκι και στη συνέχεια το έριξε από το παράθυρο στον φωταγωγό.
Η 26χρονη, Αλβανικής καταγωγής, που διαμένει στα Τρίκαλα εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Κατερίνης χθες το μεσημέρι.
Στην απολογία της, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι είχε ήδη τέσσερα παιδιά και ένα πέμπτο παιδί δεν θα μπορούσε να το συντηρήσει εκείνη και οι οικείοι της και ότι λόγω της γέννας και των συνθηκών στις οποίες έγινε ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία την οποία χειρίζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης. Η 26χρονη κατηγορείται για απόπειρα παιδοκτονίας. Οπως σημειώνει η ιστοσελίδα ert.gr το 4 ημερών κοριτσάκι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Το Χαμόγελο του Παιδιού επικοινώνησε, ήδη, με τις κοινωνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου για να δηλώσει παρών σε ό,τι χρειαστεί για το μωράκι. Προς το παρόν, δεν έχει ζητηθεί η συνδρομή του.
Ζητήματα όπως τί θα γίνει με την επιμέλεια του νεογέννητου ή ακόμη και των υπολοίπων 4 παιδιών αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα.