Συνελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, δύο άτομα, ηλικίας 39 και 42 ετών, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης τετελεσμένης και σε απόπειρα.
Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων περιλαμβάνει ακόμη τρεις συνεργούς τους και συγκεκριμένα δύο ημεδαπούς έναν 46χρονο και μία 82χρονη, καθώς και έναν αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας οι δύο συλληφθέντες μαζί με τον 46χρονο συνεργό τους το τελευταίο εξάμηνο, κατάφεραν αρχικά να συγκεντρώσουν προσωπικά στοιχεία μιας 74χρονης (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, βιβλιάρια τραπέζης, φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας), προκειμένου να προβούν σε ανάληψη χρηματικών ποσών από τραπεζικούς της λογαριασμούς, καθώς και να προμηθευτούν από άγνωστο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία της 74χρονης και τη φωτογραφία της 82χρονης συνεργού τους.
Στη συνέχεια, την (12-09-2017) εξαπάτησαν με τη χρήση των ανωτέρω εγγράφων συμβολαιογράφο της πόλης των Τρικάλων, ο οποίος τους εξέδωσε ειδικό πληρεξούσιο προς διευκόλυνση του παραπάνω σκοπού τους. 
Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από (15-09-2017) έως και σήμερα (20-09-2017) διέπραξαν τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
•    μετέβησαν σε υποκατάστημα τράπεζας της πόλης των Τρικάλων, όπου επιδεικνύοντας το προαναφερόμενο ειδικό πληρεξούσιο, κατάφεραν να αποσπάσουν από λογαριασμό της 74χρονης ημεδαπής το χρηματικό ποσό των (1.800) ευρώ και να εκδοθούν στο όνομα του 39χρονου τρεις τραπεζικές επιταγές συνολικής αξίας (15.000) ευρώ,
•    αποπειράθηκαν από το ίδιο υποκατάστημα να αποσπάσουν επιπλέον πέντε επιταγές, συνολικής αξίας (50.000) ευρώ,
•    αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ακόμη δύο συμβολαιογράφους σε Βόλο και Τρίκαλα προκειμένου να τους εκδώσουν παρόμοια ειδικά πληρεξούσια.  
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.