Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Το 2015,ο Ελληνικός Λαός, απογοητευμένος από τα λάθη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αλλά και από την ανικανότητα των πολιτικών και του δικομματισμού έφερε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΑ και του ΑΝΕΛ.

Σημειωτέον ότι, τις τελευταίες δεκαετίες, οι πολίτες δεν ψηφίζουν με βάση τα προγράμματα και τις ιδεολογίες, γιατί αυτά είναι ανύπαρκτα. Απλά καταψηφίζουν και τιμωρούν.

Έτσι, το 2019, η κοινωνία κουρασμένη και απογοητευμένη, για άλλη μία φορά, από τους κυβερνώντες, εξέλεξε αυτοδύναμα τη Ν.Δ. ελπίζοντας σε καλύτερη διαχείριση της εξουσίας.

Αυτό, όμως, δεν έγινε πράξη από τον σημερινό Πρωθυπουργό, ο οποίος θεωρεί το κράτος Δικαίου ΚΤΗΜΑ του και την διοίκηση της χώρας Οικογενειακή Υπόθεση.

Έτσι ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ και σήμερα οι Έλληνες κάθε ηλικίας είναι γυρισμένοι με την πλάτη στον τοίχο.

Κόντρα σε όλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λανθασμένες επιλογές προσώπων, που δυσαρέστησαν στελέχη και ψηφοφόρους, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση της υποτιθέμενης ΚεντροΔεξιάς να παραμείνει ΘΕΑΤΗΣ των εξελίξεων, σε όλα τα μέτωπα.

Έτσι, αφού έβαλε σε υπουργικούς θώκους άτομα σαν τον Χρυσοχοΐδη, πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, τον Γεραπετρίτη, τον Θεοδωρικάκο, την Μενδώνη, τον Χαρδαλιά, τον Θεοχάρη και εκατοντάδες άλλους ανθρώπους που δεν ανήκουν στη Ν.Δ., έφτιαξε μία Κυβέρνηση πολύχρωμη σαν την κουρελού, όπου ο καθένας λέγει και πράττει ότι του κατέβει.

Ο Χρυσοχοΐδης με το δόγμα «Νόμος και Τάξη» έχει παραδώσει την Αθήνα στις συμμορίες των λαθρομεταναστών, που καθημερινά σκοτώνονται μεταξύ τους.

Μεγάλο δε σοκ υπέστη η κοινωνία μας, όταν αναρχικοί μπήκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και, αφού τα έσπασαν όλα, κρέμασαν στον λαιμό του αξιοπρεπούς Πρυτάνεως και μία πινακίδα, η οποία μας θύμισε τον ISIS, των εξτρεμιστών του Ισλάμ.

Το κυβερνητικό αλαλούμ συνεχίστηκε με την δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη, Υπουργού Επικρατείας, ότι «περισσότερες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) φέρνουν περισσότερους θανάτους».

Μήπως εννοούσε ότι εάν δεν υπήρχαν ΜΕΘ, θα ζούσαμε όλοι; Πιθανώς. Η αμετροέπειά του δεν έχει όρια.

Όλοι θυμούνται τον Αντώνη Διαματάρη, που τον έφερε από την Αμερική ο Μητσοτάκης, με ψεύτικο βιογραφικό, δήθεν από το Πανεπιστήμιο Columbia –δεν είχε περάσει ούτε απ’ έξω- τον οποίο έκανε Υφυπουργό Αποδήμου Ελληνισμού.

Αυτός ο άνθρωπος σήμερα, καταγγέλλει την πατρίδα μας για το Μεταναστευτικό πρόβλημα.

Έτσι, η Κυβέρνηση της ΚΟΥΡΕΛΟΥΣ δεν μπορεί να λύσει προβλήματα στα κρίσιμα μέτωπα της Οικονομίας, της Υγείας, της Παιδείας και της Εξωτερικής πολιτικής. Οι κοκορομαχίες στην Βουλή είναι μόνον για εσωτερική κατανάλωση.

Ο κορονοϊός έβαλε ταφόπλακα στην Ελληνική κοινωνία και έδειξε πως η αδιαφορία όλων των Κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών ήταν εγκληματική.

Αντί να θωρακίσουν το ΕΣΥ με Γιατρούς, Νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, έστειλαν το ΕΣΥ στην ΕΝΤΑΤΙΚΗ.

Άνοιξαν τις πόρτες της χώρας μας, χάριν του Τουρισμού και την οδήγησαν στην καταστροφή, για ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΥΡΩ ή ΔΟΛΛΑΡΙΑ.

Η ασφάλεια των πολιτών πάει … περίπατο, αφού το 25% της πόλης των Αθηνών είναι λαθρομετανάστες,αν και στα Πατήσια και τον Άγιο Παντελεήμονα το ποσοστό φτάνει στο 50%.

Αντί να στηρίξουν τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους μικρομεσαίους, τους βιοτέχνες, τους εμπόρους, τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, 164.224 νέοι συνταξιούχοι δεν πήραν ακόμη την σύνταξή τους, σπάνε τον ΚΟΥΜΠΑΡΑ και δίνουν εκατομμύρια ευρώ σε Δημοσιογράφους, σε Εκδότες, σε Καναλάρχες και στο Οικονομικό κατεστημένο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να στηρίζεται στην επικοινωνιακή ΦΟΥΣΚΑ, που δημιουργούν τα καλοπληρωμένα και ελεγχόμενα ΜΜΕ.

Δίνουν 120 εκατομμύρια ευρώ στην Αεροπορική Εταιρεία Aegean. Τα χρήματα αυτά είναι του Λαού και όχι του Μητσοτάκη. Όταν η εταιρεία αυτή είχε κέρδη τα μοίραζε στους πολίτες; Ασφαλώς ΟΧΙ.

Η τρομολαγνεία και ο φόβος, που σπέρνουν καθημερινά τα ΜΜΕ, έχουν αυξήσει την χρήση των ψυχοφαρμάκων κατά 200%.

Ο πολίτης ούτε βλέπει ούτε ακούει μία ευχάριστη είδηση. Καθημερινά βομβαρδίζεται με θανάτους, με ΜΕΘ, με εισαγόμενους στα Νοσοκομεία και γενικά με ότι αφορά στην καραντίνα και τον κορονοϊό.

Οι λοιμωξιολόγοι παρελαύνουν καθημερινά στα δελτία ειδήσεων και σπέρνουν τον τρόμο και τον πανικό. Αφήστε δε που μερικοί έχουν ήδη εργαλειοποιηθεί.

Τελικά το ORUCREIS έκανε Σουρωτήρι τις Ελληνικές και τις Κυπριακές θάλασσες. Ταυτόχρονα οι Τούρκοι εξαπολύουν πρωτοφανείς ύβρεις κατά πάντων.

Ελλάδα, Γαλλία, Ε.Ε., Γερμανία και ΗΠΑ μπήκαν στο στόχαστρο του παρανοϊκού Ερντογάν και κανένας τους δεν τον βάζει στην πρέπουσα θέση.

Όλοι μιλάνε για οικονομικές κυρώσεις, αλλά στις 10 και 11 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες θα πέσει και πάλι στα … μαλακά, δεδομένου ότι πολλές χώρες έχουν προ πολλού επενδύσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία.

Η Τουρκία θα συνεχίσει την ίδια πολιτική και μετά το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε. τον Δεκέμβριο στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο. Κάποτε δε θα βάλλει στο … πιαχνίδι και το Γεωτρύπανο.

Τότε οι δείκτες της Ιστορίας θα δείξουν ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει αμήχανη και αδύναμη να ελέγξει την κατάσταση, ενώ όλοι αντιλαμβάνονται ότι η Γερμανία θα είναι και πάλι φιλική έναντι της Τουρκίας.

Το μάρμαρο, όμως, θα το πληρώσουν, εκ νέου, οι Έλληνες και η Πατρίδα μας.