Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Η χώρα μας ευρίσκεται σε τραγική κατάσταση και οι πολίτες, που πληρώνουν το μάρμαρο, δεν έχουν καμία ελπίδα για επανεκκίνηση του κράτους.

Σε Πολιτικό, Οικονομικό, Κοινωνικό και Ψυχολογικό επίπεδο τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα … και φυσικά δεν υπάρχει ΦΩΣ στο Τούνελ …!

Για πολύ καιρό η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που μοιάζει σαν την πολύχρωμη ΚΟΥΡΕΛΟΥ, αφού απαρτίζεται από «κάθε καρυδιάς καρύδια» έδωσε έμφαση στον πολυθρύλητο Ανασχηματισμό.

Τελικά ο θησαυρός ήταν ΑΝΘΡΑΚΑΣ και το όλο σκηνικό, μετά το ναυάγιο με το Ναύαρχο, έκλεισε με την εκ του Εξωτερικού μεταγραφή του Κυπρίου Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος ήταν και υποστηρικτής του Σχεδίου ΑΝΑΝ για την Κύπρο.

Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός έδωσε μεγάλη έμφαση στο επικοινωνιακό παιχνίδι και έχασε στον τομέα της πραγματικής πολιτικής.

Τα πάντα είναι προσωπικές του επιλογές και αυτό φέρνει στο μυαλό των πολιτών την γνωστή φράση του Λουδοβίκου 14ου (1638 – 1715) «Το Κράτος Είμαι Εγώ» («L’ etatc’ estmoi»).

Πίστευε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι με τέτοιες κινήσεις θα φανεί ότι είναι αποδεκτός απ’ όλους τους κομματικούς χώρους και φυσικά, ότι έτσι θα ξεπεράσει τα αξεπέραστα τραγικά προβλήματα με τις καταστροφικές πυρκαγιές, με την Υγεία, με την Παιδεία και με την Οικονομία.

Μ’ αυτές του τις επιλογές ο Πρωθυπουργός έχει φτάσει «στο τελευταίο σκαλί της σκάλας του κακού».

Πιθανώς, δεν περίμενε τον ΜΑΥΡΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ της Ακρίβειας και της Φτώχειας.

Το καταστροφικό τσουνάμι των Ανατιμήσεων και της Αισχροκέρδειας φέρνει βαρυχειμωνιά στις τσέπες των περισσοτέρων ανθρώπων.

Ξέσπασε βραχυκύκλωμα στου Μαξίμου και έρχονται δύσκολες μέρες για τα νοικοκυριά.

Αυξάνονται οι τιμές όλων των βασικών προϊόντων, ακόμη και αυτών, που δεν θα έπρεπε να πάρουν τον … ανήφορο.

Τραγελαφικοί οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, για άντληση χρημάτων από τους ρύπους.

Σύσσωμη η Αντιπολίτευση κατακρίνει την Κυβέρνηση για τους κακούς χειρισμούς και τα αναμενόμενα αντισταθμιστικά μέτρα θα είναι μία μεγάλη φάρσα.

Και ενώ στα ράφια,οι τιμές των προϊόντων έχουν ανέβει ο Άδωνις Γεωργιάδης εκλιπαρεί τα Μεγάλα Συμφέροντα να … συγκρατήσουν τις τιμές.

ΑΔΕΙΟ είναι το καλάθι της νοικοκυράς.

Το «Επιτελικό Κράτος», του Μητσοτάκη, αυτοσχεδιάζει και ενδιαφέρεται μόνον για την Προπαγάνδα και τις Εντυπώσεις.

Ώρα ΜΗΔΕΝ για την Αγορά και «Σκυλίσια Ζωή» για την πλειοψηφία των πολιτών.

Όλα αυτά θα γίνουν εφιάλτης για τον Πρωθυπουργό και πολλοί από αυτούς, που τον ψήφισαν το 2019, για να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας –ήταν ψήφος ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ-, σήμερα λένε πως «ο Βασιλιάς είναι γυμνός» και σε ΠΟΛΙΤΙΚΟ επίπεδο είναι αλαζόνας, εγωπαθής και επικίνδυνος.

Να γιατί, στην τελευταία δημοσκόπηση της RealPolls, μόνον το 31,4% έχει θετική γνώμη για τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ το 62,7% δεν τον εμπιστεύεται.

ΧΑΘΗΚΕ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ …!

Κόλαφος για πολλούς αυτή η δημοσκόπηση σε δείγμα 5.625 πολιτών, όπου το 52,7% διαφωνεί με την ΑΝΑΣΤΟΛΗ εργασίας στους Υγειονομικούς, το 64% πιστεύει πως η Κυβέρνηση δεν οχύρωσε την χώρα έναντι της Πανδημίας και το 58,9% θεωρεί πως η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων χρησιμοποιείται, από την Κυβέρνηση, για δικούς της πολιτικούς λόγους.

Μία καταιγίδα χρεών προς το κράτος, ύψους 19 δις ευρώ, καλούνται να πληρώσουν σύντομα οι πολίτες, για Κορονοχρέη, για Επιστρεπτέες προκαταβολές, για Δάνεια που είναι σε αναστολή και για ΕΝΦΙΑ.

Η ζωή των πολιτών θα είναι μία ΚΟΛΑΣΗ του Δάντη.

Μέσα σε όλον αυτόν τον κυκεώνα της καταστροφής, έφυγε για την «Επουράνιο Βασιλεία» και ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Μίκης Θεοδωράκης.

Τον έκλαψε ολόκληρη η χώρα. Θα είναι, όμως, για πάντα στην καρδιά μας.

Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός, που κάθονταν με το ένα πόδι πάνω στο άλλο μέσα στην εκκλησία και μπροστά στο φέρετρο, λες και ήταν σε καφενείο, αποδοκιμάστηκε και στην Μητρόπολη Αθηνών και στα Χανιά.

Αυτές οι αποδοκιμασίες θα είναι καθημερινές και έντονες απ’ εδώ και πέρα, γιατί είπε ψέματα στον Λαό και έφερε την Ελλάδα σε πολύ δύσκολη θέση. Αυτοί είναι και οι λόγοι που ο Λαός δεν τον εμπιστεύεται και δεν τον θέλει πλέον.

Ας έχει υπόψη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης το «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται» δηλαδή «όταν πέφτει η βελανιδιά όποιος φτάνει κόβει ξύλα», όπως έλεγε ο ποιητής Μένανδρος (342-291 π.Χ.).

«Όλοι λατρεύουν τον Ανατέλλοντα Ήλιον και ουχί τον Δύοντα».

Οι χιλιάδες αστυνομικοί στην ΔΕΘ, για περιφρούρηση του Πρωθυπουργού και οι πάμπολλες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις τα λένε ΟΛΑ.