Την 12 Απριλίου 2018 ένας ακόμη αεροπόρος έδωσε την ζωή του για την πατρίδα, Ο Γεώργιος Μπαλταδώρος,ακολουθώντας πολλούς άλλους συναδέλφους του αεροπόρους έδωσε την ζωή του(έδωσε, όχι έχασε) για την Ελλάδα. Απέδειξε έτσι οτι υπάρχουν ακόμη Έλληνες που δίνουν την ζωή τους για αυτήν την χώρα, την οποία οι πολιτικοί της και πολλοί κακοί πολίτες όλα αυτά τα χρόνια δυσφήμισαν, ταπείνωσαν και αλλοίωσαν τον χαρακτήρα της.
Ως Ελλην εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για τον πεσόντα αεροπόρο και για όλους τους συναδέλφους του που έπεσαν εκτελώντας το καθήκον και τις διαταγές. Ως έχων όμως τον κοινόν νουν πολίτης και θλιβόμενος για τις απώλειες αυτές διαμαρτύρομαι εντόνως γι' αυτό το θέατρο του παραλόγου που διαδραματίζεται 40 χρόνια τώρα στο Αιγαίο, έχει στοιχίσει απώλειες ζωών και υλικού, έχει φέρει τον ελληνικό λαό σε κατάσταση άγχους και παράκρουσης και - το χειρότερο- ουδεμία υπηρεσία προσφέρει στην χώρα.
Αν κάποιος κάνει μια σοβαρή δημοσκόπηση με το ερώτημα τι πιστεύουν οι Ελληνες για τις επιδιώξεις της Τουρκίας στο Αιγαίο θα λάβει τόσο πολυποίκιλες, όσο και πολυάριθμες απαντήσεις, απόδειξη της πνευματικής σύγχυσης και πνευματικής πτωχείας που η Μεταπολίτευση επέβαλε. Η πραγματικότητα είναι οτι δεν γνωρίζουμε τι πράγματι επιδιώκει η Τουρκία διότι ουδέποτε μπήκαμε στον κόπο να την ρωτήσουμε. Οχυρωθήκαμε πίσω από το υπερήφανο ''δεν έχουμε τίποτε να συζητήσουμε'' των πρωτεργατών της Μεταπολίτευσης Κων. Καραμανλή και Ανδρ. Παπανδρέου και κλείσαμε την πόρτα του διαλόγου με τον γείτονα, αποκλείοντας στο μυαλό μας την πιθανότητα να έχει και αυτός κάπου δίκαιο.
 Ασχολείται ο Τύπος επί καθημερινής βάσεως με τα λεγόμενα του Προέδρου Ερντογάν και η καθιερωμένη πρω'ι'νή ερντογανολογία καλλιεργεί κλίμα πολέμου καταργώντας
κάθε αντανακλαστικό λογικής. Οι μόνοι που φαίνεται να έχουν στέρεα λογική είναι αυτοί που 40 χρόνια τώρα έχουν και στέρεα συμφέροντα από αυτήν την κατάσταση. Οι διεθνείς έμποροι όπλων , ιδιώτες και κράτη, η Ρωσία που έχει κάθε συμφέρον να υπάρχει διένεξη στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ και κυρίως οι εθνολα'ι'κιστές πολιτικοί και των δυο εθνών που κτίζουν πολιτικές καριέρες και ενίοτε και τα ιδιωτικά τους συμφέροντα βασιζόμενοι και καλλιεργώντας την εχθρότητα με γείτονες με τους οποίους όσους πολέμους και να κάνουμε πάλι γείτονες θα είναι.
Οι εξοπλισμοί είχαν τεράστιο ρόλο στην χρεωκοπία της Ελλάδος. Το χειρότερο είναι οτι η έλλειψη διαλόγου ουδόλως ωφέλησε την χώρα. Φθάσαμε στο επικίνδυνο σημείο να απειλείται με ανάφλεξη το Αιγαίο δι'ασήμαντον αφορμήν και ακόμη ουδείς πολιτικός στην Ελλάδα δεν έλαβε το θάρρος να πει δυο στοιχειώδεις αλήθειες στον ελληνικό λαό. Πως δεν είναι νομικώς και πραγματικώς δυνατόν να έχουμε 6 μίλια υδάτινου εθνικού χώρου και 10 στον αέρα. Πόσοι αεροπόροι μας σκοτώθηκαν όμως γ΄αυτό το ψέμα, κυριολεκτικά για αέρα κοπανιστό; Κανείς δεν είπε ποτέ οτι για την εκμετάλλευση του πυθμένα των διεθνών υδάτων του Αιγαίου(άνω του 70 τοις εκατό) απαιτείται πραγματικώς και νομικώς συνεννόηση και συμφωνία με τον γείτονα. Αλήθεια, αυτές τις ημέρες η Ελλάδα συζητά με την Ιταλία και την Αλβανία για την ΑΟΖ του Ιονίου. Είναι προδοσία αυτό; Και αν δεν είναι γιατί δεν κάνει κάτι ανάλογο και με την Τουρκία στο Αιγαίο; Και αν αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν μας εξηγούν τους λόγους;
Η οικονομική συνεκμετάλλευση του πυθμένα του Αιγαίου θα επιλύσει αυτόματα και κάθε υποτιθέμενη διεκδίκηση επί ελληνικών νήσων. Ουδείς είναι τόσο ανόητος ώστε να πιστεύει οτι η Τουρκία έχει συμφέρον να καταλάβει την ...Ψέριμο ή την Γαύδο ή βραχονησάκια. Επίσης πιστεύω οτι ουδείς είναι τόσο ανόητος να πιστεύει οτι θα μπορέσει ποτέ η Ελλάδα να επεκτείνει τα εθνικά υδάτινα μίλια της σε 12. Το΄μόνο που απομένει είναι ο διάλογος. Και σε όσους νομίζουν οτι με έναν Ερντογάν δεν μπορεί να συζητήσει κανείς. αντιλέγω οτι όσο πιο ξεκάθαρος και ωμός είναι ο απέναντί σου , τόσο μεγαλύτερο συμφέρον έχεις να συζητάς, διότι σε περίπτωση αδιαλλαξίας ή παραλόγων απαιτήσεων θα μπορείς ευκολώτερα να διακόψεις τις συνομιλίες, να τον καταγγείλεις και να πάρεις όλο το δίκαιο με το μέρος σου.
Η Τουρκία έφτασε στο σημείο να ταπεινώνει τόσο πολύ την Ελλάδα, ώστε να κατακρατά παρανόμως και όλως αδίκως δυο παιδιά του στρατού μας χωρίς δίκη. Τι άλλο πρέπει να μας κάνει ώστε να πεισθούμε οτι ο διάλογος μεταξύ μας είναι απαραίτητος παρά ποτέ; Και πόσοι αεροπόροι μας πρέπει ακόμη να σκοτωθούν για την χίμαιρα των 10 μιλίων(υπάρχουν και άλλοι χαρακτηρισμοί για την υπόθεση αυτή).
Αρκετά πια. Ο γράφων ούτε πολιτικός είναι, ούτε μεγαλοδημοσιογράφος ώστε να ακούγεται δυνατά η φωνή του ή να επιβάλλονται οι απόψεις του. Θεωρώ χρέος μου όμως απέναντι στην Ελλάδα και στην κοινή λογική να αφήσω το μπουκάλι με το μήνυμά μου να το πάρει η θάλασσα με την ελπίδα οτι κάτι θα γίνει στο τέλος καλύτερο από την αρρωστημένη κατάσταση των ελληνοτουρκικών που βιώνουμε κακώς 40 χρόνια τώρα.
Αυτή η αρρωστημένη κατάσταση πρέπει να τερματιστεί.
Ιωάννης Ξηρός
Ταξίαρχος ε.α.
Μέλος της Δράσης