Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Ο εφιάλτης της Πανδημίας δεν λέγει να κοπάσει και δυστυχώς εξακολουθεί να ταλαιπωρεί αλλά και να αποδεκατίζει τις ανθρώπινες κοινωνίες.

Η Ανασφάλεια και το άγνωστο «Αύριο» ταλαιπωρούν βασανιστικά τους πολίτες.

Κανένας δεν είναι βέβαιος για το πότε θα τελειώσει αυτή η κατάρα και ούτε εμπιστεύεται τα όσα υποστηρίζουν, μέσω των ΜΜΕ, οι Κυβερνήσεις.

Στην χώρα μας τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (EuropeanCentreforDiseasePreventionandControl - ECDC)κατατάσσει την Ελλάδα στις 10 κόκκινες χώρες της Ευρώπης.

Όλα δείχνουν πως οι χειρισμοί της Κυβέρνησης Μητσοτάκη αντί να βελτιώσουν την κατάσταση, την χειροτέρεψαν.

Ο καθηγητής Βατόπουλος τονίζει «πως δεν αποκλείεται νέα καραντίνα(lockdown), ενώ η Κυβέρνηση το απορρίπτει.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ομολόγησε ότι «δεν απέδωσε η αναστολή των Υγειονομικών».

Βάζουν Οφθαλμιάτρους να κάνουν την δουλειά των Πνευμονολόγων …!

Ο καθηγητής Βασιλακόπουλος μίλησε για παραλείψεις στις ΜΕΘ του «θανάτου», ενώ η Θεοδωρίδου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας,είπε πως «δεν αρκούν μόνον τα εμβόλια. Οι προσδοκίες μας έχουν διαψευσθεί».

Ο αριθμός των νοσούντων, των νοσηλευομένων, των διασωληνομένων και των νεκρών αυξάνεται με μεγάλη ταχύτητα.

Το γεγονός ότι, προ ολίγων ημερών, στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων πολιτών είχαμε 91 νεκρούς και στην Αγγλία των 67 εκατομμυρίων είχαμε μόνον 45, λέγει πολλά.

Και να σκεφθεί κανείς, ότι ακόμη δεν μας ήρθε η μετάλλαξη του κορονοϊού της Μποτσουάνα, από την Αφρική.

Πέρα από τα όσα τραγικά συμβαίνουν καθημερινά, με τις εφημερίες των Νοσοκομείων, γεγονός είναι πως το θέμα της Πανδημίας και των εμβολίων δίχασε τους πολίτες, απ’ άκρη σε άκρη, σε ολόκληρη την χώρα.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να ΣΤΟΧΕΥΣΕΙ τον ιό της Πανδημίας στοχοποίησε τον Λαό και τραυμάτισε και την Εκκλησία.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία χωρίστηκε στα δύο και φυσικά ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση.

Οι δημόσιες δηλώσεις Μητροπολιτών έβλαψαν το κύρος της «Ζώσης Εκκλησίας» και προβλημάτισαν τόσο τον Κλήρο όσο και τους πιστούς.

Ο πρώην Μητροπολίτης Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, έκανε λόγο για «Εξαγορασμένους Εκκλησιαστικούς Ταγούς» και ο Καλαβρύτων Ιερώνυμος είπε πως «ο Χριστός δεν λατρεύεται με Rapidtest».

Από την άλλη πλευρά, Μητροπολίτης ζήτησε την συνδρομή της Αστυνομίας, ενώ ο πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου, Χρυσόστομος, χρησιμοποίησε απαξιωτικές και απαράδεκτες, για Ρασοφόρο, δηλώσεις.

Χαρακτήρισε, από «παράθυρο» τηλεοπτικού σταθμού, τους Ανεμβολίαστους ως «Όργανα του Σατανά», ως «Ψεκασμένους» και τόνισε με περίσσειο θράσος ότι «θέλουν κρέμασμα».

Ευτυχώς που παραιτήθηκε ή τον παραίτησαν και από Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Ζακύνθου, γιατί η Εκκλησία είναι ΑΓΑΠΗ και όχι ΜΙΣΟΣ, γιατί είναι το καταφύγιο των Πονεμένων και των Πιστών, αλλά και γιατί είναι η κλίμακα που μας οδηγεί από την ΓΗ στον ΟΥΡΑΝΟ.

Αυτού του είδους δηλώσεις ταιριάζουν σε Αντίχριστους και όχι σε Εκκλησιαστικούς Πατέρες.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, είχαμε και τις απαξιωτικές τοποθετήσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν ΖΕΙΜΠΕΚ, από την Ξάνθη, για την Ελληνική Δημοκρατία.

Ο Τσίπρας, όμως, ακόμα δεν τον διέγραψε από το κόμμα.

Είχαμε, επίσης, και το «πακέτο» ΠΑΝΙΚΟΥ από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος μοίρασε … ασπιρίνες σε υγειονομικούς και σε συνταξιούχους, προκειμένου να αλλάξει το … κλίμα.

Δεν κατάλαβε ακόμη ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

Χάθηκε η Μπάλα …!

Η Υβριδική ΝΔ του Μητσοτάκη «μπάζει» από παντού. Και από τα Δεξιά και από το Κέντρο και από τα Αριστερά.

Το ΚΕΝΟ που αφήνει η Κυβέρνηση προσπαθεί να το «γεμίσει» ένα νέο κόμμα, αποτελούμενο από Δημοσιογράφους, Επιχειρηματίες και πρώην Υπουργούς, Βουλευτές και Πολιτευτές της ΝΔ.

Εγκληματικές οι ευθύνες του Πρωθυπουργού, ο οποίος ΖΕΙ εκτός ΤΟΠΟΥ και ΧΡΟΝΟΥ.

Τέλος οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν αεροναυτικές ασκήσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία δίνουν, την ίδια στιγμή, 10 δισεκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία, για να σώσουν το τομάρι του Σουλτάνου Ερντογάν.

Αυτή είναι η … πολυδιάστατη Εξωτερική πολιτική τόσο του Μητσοτάκη όσο και του Δένδια.

Κάποιο «λάκκο έχει η φάβα» με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ας είμαστε, τουλάχιστον στα Εθνικά θέματα, ενωμένοι και ας επαγρυπνούμε.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ.