Δεκαέξι ληστείες κατά μέσον όρον την ημέρα στην Αθήνα και πάρτυ μολότοφ κάθε σαββατοκύριακο στα Εξάρχεια καθιστούν την ζωή στην πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους ηρωϊκό κατόρθωμα για τους νομοταγείς κατοίκους.
Ενας κατακλυσμός λαθρομεταναστών, Ρομά, ναρκομανών και άλλων παρασίτων κάνουν την ζωή στις μεγάλες πόλεις καθημερινή δοκιμασία και δίνουν μια εικόνα τριτοκοσμικής κοινωνίας και ενός κράτους που δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των πολιτών του. Θλιβερά αποτελέσματα της ''πολιτικής ορθότητος'' και μιας Μεταπολίτευσης που διακρίθηκε στην ανακάλυψη και προστασία των διαφόρων δικαιωμάτων διαφόρων ομάδων εις βάρος του βασικού δικαιώματος της κοινωνίας και του βασικότερου όρου του κοινωνικού συμβολαίου που ονομάζεται ασφάλεια, προσωπική και εθνική.
Η γενικότερη αντίληψη που επικράτησε μετά το 1974 για ανοχή σε οτιδήποτε ονομαζόταν  αριστερό ή καλυπτόταν από την αριστερή αντισυστημική ιδεολογία οδήγησε την ελληνική κοινωνία σε ανοχή απέναντι σε φαινόμενα ανομίας και βίας και οι μολότοφ έγιναν κανονικότητα. Η ζωή όμως δεν είναι στατική και η ελληνική κοινωνία αποδεικνύει οτι πάντα έχει αντισώματα εναντίον οτιδήποτε την απειλεί και στην κατάλληλη στιγμή παρουσιάζει αντιστάσεις. Αλλωστε αυτή είναι η εξήγηση γιατί αυτό το έθνος επιζεί επί τόσους αιώνες, παρόλες τις συμφορές που του έρχονται. Ισως η πλέον σημαντική στιγμή των τελευταίων ετών που η σημασία της σύντομα θα φανεί είναι οτι επιτέλους οι κάτοικοι των Εξαρχείων, μετά από τόσα χρόνια ανοχής ή φόβου, ξεσηκώθηκαν και διεκδικούν την συνοικία τους πίσω από τα ρεμάλια που την κατέχουν τόσα χρόνια. Και μόνο η αντίδραση των ρεμαλιών με επιθέσεις στους κατοίκους και απειλές εκφοβισμού δείχνουν οτι για πρώτη φορά οι αλήτες αυτοί διαισθάνονται τον πραγματικό κίνδυνο, την κοινωνική αντίσταση, την απόρριψη, την εκδίωξη.
Η χώρα κυβερνάται ακόμη από τον κακό της εαυτό , την κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία εκφράζει αυθεντικά την παλαιά παρακμή. Η κυβέρνηση της παρακμής είναι αδύνατον να δώσει ασφάλεια στους τίμιους Ελληνες διότι τους θεωρεί ταξικούς αντιπάλους, άρα-για την αντίληψή της-εχθρούς.Εναπόκειται στην επόμενη κυβέρνηση να εκκαθαρίσει την χώρα από την παρανομία και να την απαλλάξει από τον φόβο που ως κατάλοιπο η Μεταπολίτευση άφησε, η οποία κυβέρνηση θα έχει την υποστήριξη όλων των τιμίων Ελλήνων. Επαναλαμβάνω εδώ για μια ακόμη φορά οτι η Νέα Δημοκρατία οφείλει να κατέβει στις επόμενες εκλογές με την υπόσχεση της κάθαρσης της Ελλάδος από την ανομία και από την άλλη πλευρά οι πολίτες οφείλουν να την υπερψηφίσουν γνωρίζοντας από πριν οτι τα μέτρα που θα πάρει θα είναι οριστικά, αποτελεσματικά και σκληρά.
Παρέλκει του σκοπού ενός μικρού σημειώματος η συμβουλή του ποια πρέπει να είναι αυτά τα μέτρα. Ελάχιστα μόνον θα προτείνω εν τάχει. Πρώτον, συμφωνία με τα ενδιαφερόμενα κράτη να φιλοξενούν τα ίδια τους καταδικασθέντες πολίτες τους για αδικήματα διαπραχθέντα στην Ελλάδα με έξοδα της τελευταίας βεβαίως, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των φυλακών. Σε κάθε περίπτωση οι καταδικασθέντες ξένοι, ασχέτως που εκτίουν τις ποινές τους να εκδιώκονται από την χώρα με ευθύνη του κράτους και να μην παραμένουν εδώ,όπως γίνεται τώρα.
Δεύτερον, όσοι ξένοι δεν απασχολούνται σε εργασίες στην Ελλάδα οφείλουν να την εγκαταλείπουν, διότι είναι ύποπτοι διάπραξης αδικημάτων. Και εδώ η ευθύνη του κράτους είναι άμεση, άλλως η ασφάλεια των πολιτών τίθεται σε κίνδυνο. Τρίτον, κάθε είδους επίδομα στους Ρομά με πρώτο το ληστρικό για εμάς επίδομα αλληλεγγύης, οι οποίοι κατέληξαν να είναι εθνικός κίνδυνος πλέον,πρέπει να καταργηθεί και οι ίδιοι να επιλέξουν εάν θέλουν να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία επιδιώκοντας εκπαίδευση και τίμια εργασία. Από την άλλη πλευρά όμως το άκρως ταπεινωτικό ''γύφτος'' δεν πρέπει να ξανακουσθεί. Και τέταρτον, η διατάραξη της κοινής ειρήνης να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα με διαδικασίες που δεν θα αφήνουν περιθώρια ''αμφιβολιών'' στους δικαστές και ποινές μη εξαγοράσιμες και προπάντων εκτίσιμες άνευ αναστολής. Ο γράφων θεωρεί αυτονόητη την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, απλώς και μόνον διότι ένα σοβαρό κράτος δεν παραχωρεί την εξουσία του σε κανέναν και οπουδήποτε.
Ο γράφων θεωρεί επίσης τις προτάσεις του λογικές και εφαρμόσιμες και αποδεκτές από κάθε τίμιο Ελληνα, ο οποίος θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του στις επόμενες εκλογές και να απαιτήσει το ίδιο από την επόμενη κυβέρνηση

Ιωάννης Ξηρός
Mέλος της Δράσης και της Ν. Δημοκρατίας