Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. E., M. Ed., Ph.D.

Μεγάλη είναι η απογοήτευση των κυνηγών, οργανωμένων και μη, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει σε καραντίνα εμάς και τους κυνηγετικούς σκύλους μας.

Οι συνάδελφοι ξοδεύουν μεγάλα ποσά για την αγορά, την συντήρηση, την υγεία, την εκπαίδευση και την μεταφορά των σκύλων προκειμένου να ασκήσουν το πανάρχαιο ΑΘΛΗΜΑ του κυνηγίου.

Πέραν από τα μεγάλα ποσά που εισφέρουν στο κράτος, στο κεφάλαιο ΘΗΡΑΣ παράλληλα συμβάλλουν ουσιαστικά, στην προστασία, στην διατήρηση και στην ανάπτυξη του θηραματικού πλούτου.    

Το κυνήγι δεν είναι «ψυχαγωγική δραστηριότητα, όπως είπε ο παντογνώστης Υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς και δεν πρέπει ούτε επιτρέπεται να ενταχθεί στην απαγορευτικές δραστηριότητες λόγω κορονοϊού.

Το ΑΘΛΗΜΑ του κυνηγίου οριοθετείται τον πάντοτε με την εκάστοτε ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ πράξη του αρμοδίου Υπουργείου.

Η ρυθμιστική απόφαση για το κυνηγετικό έτος 2020-2021 δεν έχει τροποποιηθεί και επομένως ισχύει.

Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται από τους διασπαρμένους κυνηγούς σε βουνά, σε λαγκάδια και σε κάμπους.

Το ΑΘΛΗΜΑ γίνεται από μεμονωμένους κυνηγούς ή από μικρές ομάδες, που μεταξύ τους μπορεί να απέχουν ακόμα και χιλόμετρα.

Οι 25.000 πολίτες, που συγκεντρώθηκαν στα εγκαίνεια της πλατείας στην Ομόνοια, από τον Κώστα Μπακογιάννη, ανηψιό του Πρωθυπουργού, και όσοι συγκεντώθηκαν έξω από το Εφετείο Αθηνών, εν μέσω καραντίνας, δεν μετέδωσαν τον κορονοϊό;

Οι κυνηγοί δεν είμαστε ζητιάνοι, όπως μας θέλει ο Νίκος Χαρδαλιάς και μας τάζει ανανέωση της Άδειας Θήρας για το έτος 2021-2022, χωρίς χρήματα.

Η απαγόρευση χωρίζει ακόμα και τους κυνηγούς γιατί, αυτοί που μένουν σε απομακρυσμένα χωριά, θα μπορούν να κυνηγήσουν, ενώ οι κατοικούντες στις πόλεις αδυνατούν να μετακινηθούν.

Πέραν του ότι είναι παράνομη η απαγόρευση γιατί το κυνήγι ως ΑΘΛΗΜΑ, πέραν του ότι δεν τροποποιήθηκε, η Ρυθμιστική διάταξη, πέραν του ότι το μέτρο θα πλήξει οικονομικά πολύ τις Ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές και τις επιχειρήσεις που συντηρούνται με το κυνήγι, πέραν αυτών θα δημιούργησε και κυνηγούς δύο ταχυτήτων και φυσικά θα επιρρεάσει και των ψυχισμό των συναδέλφων και των κυνηγόσκυλων.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να συνεχισθεί απρόσκοπτα το Άθλημα της Θήρας.

Ας μην ξεχνούν, πως ψηφοκαραμπίνες, των κυνηγών ανεβάζουν και κατεβάζουν κυνερνήσεις.
   
Δρ Κώστας Πατέρας, Κυνηγός
Πρ.Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων
Πρ.Αντιπρόεδρος και Μέλος της Ζ’ Κυν. Ομοσπονδίας
Πρ. Μέλος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.