Η ελληνική ιστορία βρίθει περιπτώσεων κατά τις οποίες οι εχθροί του έθνους έλαβον αφορμήν από δικές μας αχρείαστες προκλήσεις προκειμένου να επιτεθούν.Προσοχή, δεν εννοώ οτι οι προκλήσεις και οι αφορμές ήταν ή είναι αιτία πολέμου, πλην όμως όταν έχει κάποιος αντιπάλους ισχυρούς και αποφασισμένους, οφείλει να είναι προσεκτικός.
Παρατηρούμε τελευταίως μια διελκυστίνδα δηλώσεων-αντιδηλώσεων και αμοιβαίων προκλήσεων μεταξύ Τούρκων αξιωματούχων (του Προέδρου της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένου) και του Έλληνα Υπουργού Αμυνας αφετέρου, οι οποίες δεν έχουν φανερό σκοπό και στόχευση.Και όσον αφορά στην Τουρκία, τα πράγματα είναι ευκόλως εξηγήσιμα.Η χώρα ευρίσκεται σε σύγχυση, είναι βαθύτατα διαιρεμένη, στρατιωτικώς προσωρινά αποδυναμωμένη και με έναν ηγέτη, ο οποίος δεν έχει πλέον σώας τας φρένας.Τρανή απόδειξη της παράνοιας του Προέδρου της Τουρκίας είναι ο χαρακτηρισμός του τίτλου ιδιοκτησίας της Τουρκικής Δημοκρατίας, δηλαδή της Συνθήκης της Λωζάνης, ως ήττα της Τουρκίας, διότι, λέει, τα νησιά του Βορ. Αιγαίου ως κοντινότερα προς την Τουρκία θα έπρεπε αυτή να τα είχε πάρει και επομένως ο Κεμάλ δεν έπρεπε να τα δώσει.Η καλύτερη απάντηση ήλθε από την εγγονή του  Ισμέτ Ινονού , η οποία του είπε οτι τα νησιά αυτά τα πήρε η Ελλάς διότι κατοικούνται από Ελληνες. ''Είναι ο πληθυσμός,ανόητε'' είπε η εγγονή και ουδείς στην Τουρκία της αντέτεινε κάτι.
Καλώ όλους τους εχέφρονες Ελληνες πολίτες να μην ανησυχούν από τις δηλώσεις ούτε ενός διαταραγμένου, ούτε από τις απειλές του αρχηγού των λεγομένων Γκρίζων Λύκων, η μαχητική και η γενικότερη αξία των οποίων δεν υπερβαίνει την αντίστοιχη των Λύκων της Τοσκάνης του Μπενίτο Μουσολίνι.Ολα αυτά πρέπει να τα ακούμε μόνο για να γελάμε.Ουδείς ποτέ δεν κατάφερε να κάνει κακό στην Ελλάδα όταν ήταν ενωμένη και είχε δίκαιο.
Το τελευταίο όμως οφείλουμε να το διασαφηνίσουμε. Εχουμε όντως σε όλα δίκαιο;
Ο γράφων κατά κανόνα αποφεύγει τον σχολιασμό των λεγομένων εθνικών θεμάτων, διότι αφενός αυτά ανήκουν στην αρμοδιότητα των ειδικών και κυρίως επειδή πιστεύει ακραδάντως οτι η εξωτερική πολιτική είναι πολύ σοβαρό θέμα για να το αφήσουμε στους πολύξερους των καφενείων και τελευταίως στους ασχολούμενους με τα λεγόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Πλην όμως μπορεί κανείς να μου εξηγήσει γιατί τόσα χρόνια θεωρούμε και μάλιστα δια νόμου οτι ο εναέριος εθνικός μας χώρος είναι 10 μίλια πέραν της ακτής, όταν ο θαλάσσιος είναι μόνον 6;Το ερωτώ ευλόγως διότι το Διεθνές Δίκαιο ορίζει οτι η''η θάλασσα ορίζει τον αέρα'' και όχι το αντίστροφο ή κάποιος ελληνικός νόμος της δεκαετίας του 1930.Εκτός από εμάς υπάρχει κάποιος άλλος στον κόσμο που να αναγνωρίζει οτι ορθώς έχει η Ελλάδα 10 μίλια αέρα και 6 μίλια θάλασσας;Το ερωτώ διότι με αυτό το αφήγημα (ή μήπως μύθο) των 10 μιλίων έχουν καταξοδευτεί άπειρα ποσά και έχουν θυσιασθεί Ελληνες πιλότοι.Ποιός λοιπόν έχει δίκαιο εδώ;Το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί ειρηνικά μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας, εκτός αν κάποιοι θέλουν να σκοτωθούμε (εμείς, όχι αυτοί) για τα κέρδη τους ( λέγε με μίζες) και για αέρα κοπανιστό.
Ο Υπ.Αμυνας κ. Καμμένος προκάλεσε την Τουρκία ρίχνοντας στεφάνια για τους νεκρούς ήρωες των Ιμίων υπεράνω αυτών.Δεν ήταν αρκετό ένα τρισάγιο στον καθεδρικό ναό Αθηνών;Ηταν καλύτερο αυτό που έγινε ως απάντηση με την κρουαζιέρα των Τούρκων επιτελαρχών πέριξ των Ιμίων;Αλήθεια,αρέσει σε κανέναν λογικό, είτε Τούρκο ,είτε Ελληνα αυτή η συνεχής παρέλαση ακταιωρών, τουρκικών και ελληνικών γύρω από δύο ξερονήσια, στα οποία ηλίθιοι και των δύο πλευρών ανύψωσαν σημαίες το 1996; Εχω να κάνω μια πρόταση για τα Ιμια σε όποιον μπορεί να με ακούσει. Να συνεννοηθούν οι αλιευτικοί σύλλογοι Καλύμνου και Μαρμαρίδος (τουρκικό θέρετρο απέναντι τηςΚαλύμνου) και να ψαρεύουν στα Ιμια όλοι μαζί, απαιτώντας να φύγουν και να μην ξαναγυρίσουν οι ακταιωροί, τα λιμενικά και όλες οι λοιπές σαχλαμάρες από τον τόπο τους και να ησυχάσουν.
Ο κ. Καμμένος βλέπει τα ποσοστά του να πέφτουν επικίνδυνα και ως εκ τούτου γίνεται επικίνδυνος αυτός ο ίδιος, προσπαθώντας με προκλήσεις και δήθεν πατριωτισμό να μείνει στην επόμενη Βουλή, τίποτε άλλο δεν τον ενδιαφέρει. Αν τον ενδιέφερε θα έκανε ήδη την θητεία τουλάχιστον 12 μήνες και θα επέβαλε την υποχρεωτική στράτευση στα 18 άνευ αναβολής σπουδών.Το πόσο ενδιαφέρεται για την μαχητική ικανότητα του Ελληνικού Στρατού ο Καμμένος το απέδειξε στην μικρή μας πόλη στέλνοντας ...140 στρατιώτες στην ΣΜΥ,προσδοκώντας ασφαλώς στην ψήφο αυτών και των οικογενειών τους, στερώντας μάχιμες Μονάδες των συνόρων από τις υπηρεσίες τους.Κάποιος πρέπει να τον σταματήσει, αλλά δεν ελπίζω οτι κάτι τέτοιο θα το κάνει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος νόμιζε οτι η Λέσβος και η Μυτιλήνη είναι δυο...διαφορετικά νησιά (αυτά κάνουν οι πολλές καταλήψεις).
Ο γράφων ελπίζει κάποτε να ευρεθούν σοβαρές και νηφάλιες κυβερνήσεις και στις δυο όχθες του κοινού μας πελάγους , του Αιγαίου, οι οποίες θα εξηγήσουν στους λαούς κάποια απαραίτητα πράγματα και θα συνεννοηθούν.Ας μην ξεχνά κανείς οτι όσα θερμά επεισόδια και αν γίνουν και πόλεμος  ακόμη,ασχέτως ποιος θα τον κερδίσει, οι Τούρκοι πάλι γείτονές μας θα είναι και εμείς δικοί τους.
Ιωάννης Ξηρός
Ταξίαρχος ε.α.