Το τελευταίο διάστημα επισκέπτομαι δημοτικά σχολεία της περιοχής στο πλαίσιο εθελοντικής δράσης ενημέρωσης μαθητών και μαθητριών από ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η ενημέρωση αφορά θέματα σωστής διατροφής, προσαρμογής του σώματος λόγω της κλιματικής αλλαγής, διαστημική τεχνολογία, καθώς και τη σημασία της άσκησης στην ατομική υγεία.

Το πρόγραμμα ήταν ιδέα του συναδέλφου πανεπιστημιακού Δρ Πέτρου Ντίνα και έτυχε της υποστήριξης και έγκρισης του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Τρικάλη.

Πρόσφατα βρεθήκαμε στο 16ο δημοτικό σχολείο όπου η μικρή μας ομάδα έτυχε θερμότατης υποδοχής από την διεύθυνση και το προσωπικό.

Ο εποπτικός εξοπλισμός ήταν στην θέση του και σε πλήρη λειτουργία, οι μαθητές και οι μαθήτριες προσήλθαν με τα ατομικά τους θερμός πολλαπλής χρήσης (αντί για πλαστικά μπουκάλια μίας χρήσης), οι τουαλέτες ήταν άψογες στη διάταξη και πεντακάθαρες, το πρόγραμμα ανακύκλωσης του σχολείου εμφανές και εν εξελίξει, το ίδιο και το πρόγραμμα κομποστοποίησης, η αυλή καθαρή και διακοσμημένη με παιδικά παιχνίδια μίας άλλης εποχής, ενώ την κατάσταση των αιθουσών διδασκαλίας και των βοηθητικών χώρων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κλπ) θα τη ζήλευαν τα περισσότερα πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας, ιδιαίτερα αυτά των «μεγάλων» ιδρυμάτων του κέντρου.

Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτού του υπέροχου παραδείγματος εκπαίδευσης.

Γιάννης Κουτεντάκης

Ομότιμος Καθηγητής