Η «Ενωτική Αντιμνημονιακή Συσπείρωση Οικονομολόγων» (ΕΑΣ-Ο) συμμετέχει  για πρώτη φορά στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο ΟΕΕ. Με αισιοδοξία και αίσθημα ευθύνης, φιλοδοξεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο στην αποτελεσματική λειτουργία του επιμελητηριακού θεσμού και στην αγωνιστική διεκδίκηση των προβλημάτων των οικονομικών επιστημόνων.
Η «ΕΑΣ-Ο» καλεί κάθε οικονομικό επιστήμονα, να συμπαραταχτεί με τους άλλους εργαζόμενους και κοινωνικά κινήματα, για την προώθηση της εναλλακτικής πολιτικής προοδευτικής εξόδου από την κρίση. Θεωρεί ότι ο ρόλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος μπορεί και πρέπει να είναι δίπλα στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό και όχι σε ρόλο ψευδομάρτυρα των μνημονιακών πολιτικών. Είναι στο χέρι των οικονομικών επιστημόνων στις επερχόμενες εκλογές, στις 11 Δεκέμβρη '16, να αναδείξουν στη «Συνέλευση των Αντιπροσώπων» (ΣτΑ), εκπροσώπους που θα δώσουν μια νέα πνοή στη δράση του και ουσιαστικό λόγο ύπαρξης του ΟΕΕ.
Στη σημερινή συγκυρία, οι οικονομικοί επιστήμονες, ανεξάρτητα εργασιακής απασχόλησης (μισθωτοί δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχοι, μικροεπιχειρηματίες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι άνεργοι πτυχιούχοι, κά), οφείλουμε να συμβάλλουμε, μαζί με όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται και καταστρέφονται από τη σημερινή κατάσταση, στη δημιουργία πολιτικού κινήματος που θα απαιτήσει και θα επιβάλλει: την άμεση παύση πληρωμής του Δημόσιου χρέους, τη «σεισάχθεια» του ιδιωτικού χρέους και την εγκατάλειψη του ευρώ με την εισαγωγή εθνικού νομίσματος. Χωρίς την άμεση υλοποίηση αυτών των πολιτικών αιτημάτων, η ελληνική κοινωνία δεν πρόκειται να σωθεί και η νέα γενιά δεν έχει μέλλον.
ΠΕΤΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Π. Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ)
Υποψήφιος για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣτΑ)