Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Όσο καλή κι αν είναι μια κυβέρνηση και όσο ικανός κι αν φαίνεται ο κάθε Πρωθυπουργός έρχονται στιγμές, που καλούνται να αντιμετωπίσουν και προβλεπόμενα και απρόβλεπτα γεγονότα.
Πάντως ο σημερινός Πρωθυπουργός, δυστυχώς, έχει μπροστά του ένα Βουνό από προβλήματα.
Η οικονομία έχει μπει στο γύψο εδώ και δέκα χρόνια και, παρά του ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια, έχουμε μπει από τους Δανειστές, σε μια διαρκή και σκληρή επιτήρηση, που δεν αφήνει περιθώρια για ελεύθερες επιλογές.
Τα λίγα οικονομικά μέτρα που πάρθηκαν, κυρίως η μείωση του αντισυνταγματικού και πράνομου ΕΝΦΙΑ, δεν άγγιξαν καθόλα την τσέπη των πολιτών. Η αγορά στέρεψε από … φρέσκο χρήμα, ενώ οι υποχρεώσεις στο κράτος, τις Τράπεζες και την ΔΕΗ δεν βελτιώθηκαν. Ο παράνομος φόρος της Αληλλεγγύης και ο φόρος Επιτειδεύματος είναι σε ισχύ….
Η επιδοματική ζωή των Ελλήνων δεν είναι καλός οιωνός, αφού ούτε επενδύσεις φαίνονται, ούτε νέες θέσεις εργασίας γίνονται και η ανεργία… ζει και βασιλεύει.
Όταν μια χώρα, σαν την Γερμανία, γονατίζει οικονομικά, δεν μπορεί μια χρεοκοπημένη χώρα, σαν την Ελλάδα, να αναταχθεί.
Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου της Γερμανικής Οικονομίας, Μίχαελ Χίτερ τόνισε πως « το πάρτυ τελείωσε» για την Γερμανία, και «μια περίοδος ανάπτυξης, απασχόλησης και σταθερότητας φτάνει στο τέλος».
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει τον… βερμπαλισμό γύρω από την οικονομία, ένα λάθος δηλ που το έκανε και ο Σύριζα του κ.Τσίπρα και το πλήρωσε ακριβά …
Η Ελλάδα πωλείται στους κινέζους και σ’ άλλους και η τυφλή οικονομική πολιτική γέμισε τα … νεκροταφεία από σκληρά εργασθέντες Έλληνες πολίτες.
Το θέμα της Εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ένα άλλο εσωτερικό και μεγάλο πρόβλημα, που ταλανίζει τον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη κι όσο κι αν φαίνεται απλό, στην πραγματικότητα είναι μια άλλη… καυτή.. πατάτα στα χέρια της κυβέρνησης.
Πέραν του ότι πρέπει να εξασφαλισθεί μια ευρύτερη δύναμη συναίνεσης, ενδεχομένως να υπάρξει και θέμα στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής Είναι ένα δύσκολο σταυρόλεξο η εκλογή του Ανωτάτου Άρχοντα στην Ελλάδα. Τον σημερινό Πρόεδρο ο κ.Μητσοτάκης δεν τον ψήφισε την προηγούμενη φορά. Ήταν ο μόνος από την Ν.Δ., για λόγους που αυτός γνωρίζει, πουξέφυγε από την κομματική πειθαρχία, αλλά τελικά εξελέγη… Πρόεδρος του κόμματος….!
Ονόματα πολλά πέφτουν πάνω και γύρω από το τραπέζι της εκλογής.
Οι βαρόνοι της Ν.Δ. και το πανίσχυρα οικονομικά και πολιτικά κατεστημένα έχουν ενεργό ρόλο στο θέμα αυτό.
Πολιτικές και μη προσωπικότητες παίρνουν θέση για την εκκίνηση του μεγάλου αυτού αγώνα, μιας και την Άνοιξη του 2020 θα γίνει η εκλογή.

Ονόματα όπως Κώστας Καραμανλή, Αντώνιος Σαμαράς Προκόπης Παυλόπουλος, Σταύρος Δήμας, Δημήτριος Αβραμόπουλους, Παναγιώτης Πικραμένος, Μαρία Δαμανάκη, Άννα Διαμαντοπούλου, Λουκάς Παπαδήμος, Γιάννης Παπούλιας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ντόρα Μπακογιάννη, ακούγονται καθημερινά και πάει … λέγοντας…
Ο Πρωθυπουργός είπε, πως πάει στο Μέτσοβο, για να σκεφθεί το όλο θέμα. Μακάρι ο καθαρός αέρας και η ψυχή του αείμνηστου Ευαγγέλου Αβέρωφ να τον … οδηγήσουν σε μια καλή επιλογή…!
Πάντως, για να ‘μαστε και λίγο σοβαροί, την ώρα που ο Ερντογάν… οργιάζει στην Λεκάνη της Μεσογείου, για να πάρει το πετρέλαιο και το Αέριο του Αιγαίου και γενικά της περιοχής, δεν επιτρέπεται ο Πρωθυπουργός της χώρας να κάνει διακοπές σε νησιά και σε κορφοβούνια. Αυτό θυμίζει την ρήση του μεγάλου Ιστορικού Θουκυδίδη, που έλεγε «των οικιών υμών εμπιπραμένων, υμείς άδετει» δηλ. όταν τα σπίτια σας καίγονται εσείς τραγουδάτε». Βέβαια τότε δεν υπήρχαν διακοπές….!
Ευτυχώς, που υπάρχει κι ένα σοβαρός Υπουργός Εξωτερικών ο κ.Νίκος Δένδιας, που σώζει την παρτίδα.
Γεγονός, όμως, είναι πως ο Σουλτάνος της Τουρκίας, έχοντας τις πλάτες των ΗΠΑ και του Τράμπ με την Μέρκελ, κάνει ό,τι κάνει.
Η συμφωνία με την Λιβύη, ξύπνησε την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγιπτο, το Ιστραήλ την Ιταλία, την Γαλλία και την Ε.Ε. και ο αγωγός EAST MED, που θα μεταφέρει το αέριο από το Ισραήλ μέχρι την Ευρώπη, ίσως σώσει την κατάσταση.
Το όργιο, η προκλητικότητα των Τούρκων προς την Κύπρο και την χώρα μας δεν έχει προηγούμενο.
Γι’ αυτό όσο ποτέ άλλοτε χρειάζεται, ομόνοια, ομοφωνία, αποφασιστικότητα και νηφαλαιότητα.
Η Ελλάδα, η πολύπαθη Πατρίδα μας Ενωμένη Πάντα Κερδίζει…!
Βουνό τα … προβλήματα…!