Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Ο Διογένης, γνωστός ως Διογένης ο Κυνικός ή Διογένης ο Σινωπεύς, ήταν Έλληνας Φιλόσοφος (412 π.Χ. – 323 π.Χ.). Ήταν ένας από τους θεμελιωτές του Κυνισμού και χρησιμοποιούσε τον αστεϊσμό και το λογοπαίγνιο, ως μέσο για τα διδάγματά του.
Κρατούσε στα χέρια του ένα φανάρι την ημέρα και, όταν τον ρωτούσαν «γιατί κρατά φανό την ημέρα» απαντούσε με την φράση «Αναζητώ τον Άνθρωπο».
Τις τελευταίες δεκαετίες, σχεδόν όλοι οι Έλληνες, Αναζητούσαν έναν Πολιτικό, που να είναι πάνω απ’ όλα «Άνθρωπος» και φυσικά ικανός, για να σταματήσει την κατρακύλα της Πατρίδας μας.
Δοκίμασαν πάνω στην απελπισία τους Πρωθυπουργούς, Υπουργούς και Βουλευτές απ’ όους τους πολιτικούς χώρους.
Έτσι μας κυβέρνησαν Δεξιοί, Κεντρώοι, Σοσιαλιστές και Αριστεροί. Όλοι είχαν την ίδια … γεύση. Απογοήτευσαν τους πολίτες.
Αντί να πάμε μπροστά πηγαίνουμε προς τα πίσω.
Λόγια και υποσχέσεις. Έργο σχεδόν κανένα.
Όλοι τους έκαναν μεγάλα λάθη. Τρομερές γκάφες και είχαν από ελάχιστη έως καμία επαφή με την κοινωνία.
Πειραματίζονταν στο κεφάλι του Λαού και το μόνο που πρόσεχαν ήταν να πλουτίσουν και να βολέψουν όλο τους το σόϊ και όλους τους … παρακοιμώμενους. Φυσικά άπαντες ήταν «Γκαφατζήδες».
Μ’ αυτήν την νοοτροπία φτάσαμε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων στήριξε τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ήταν νέος και φαίνονταν προσγειωμένος. Όλοι έτρεφαν ελπίδες.
Η οκτάμηνη, όμως, διακυβέρνηση της Ελλάδος, από τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν δικαίωσε τις προσδοκίες.
Ούτε τα Συμβούλια των Νοσοκομείων δεν άλλαξαν ακόμη.
Λάθη επί λαθών και πρωτοφανείς ενέργειες αποδεικνύουν πως και οι σημερινοί κυβερνώντες δεν διαφέρουν από τους προηγούμενους.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας ήταν, είναι και θα είναι το Μεταναστευτικό. Κι όμως ο Πρωθυπουργός κατήργησε το Υπουργείο της Μεταναστευτικής πολιτικής, όπως κι αν λειτουργούσε. Μετά από μήνες το … ξανάφτιαξε. Έχασε όμως πολύτιμο χρόνο.
Έδειξε λογική αυταρχισμού και εφάρμοσε τον Ηλικιακό Ρατσισμό, όπου ήθελε και κυρίως στο θέμα με τις λίστες των Βουλευτών και στον Πίνακα με τους Διοικητές των Νοσοκομείων.
Υπουργοί και Βουλευτές, καθαροί και άξιοι, σαν τους Γιαννάκη, Μαρκογιαννάκη, Μαρκόπουλο, Μπέζα, Γιαννόπουλο, Κοντό, κλπ. … φαγώθηκαν, χωρίς να τους δοθεί ποτέ καμία εξήγηση, παρά τις υποσχέσεις.
Το ίδιο συνέβη και με τους Διοικητές των Νοσοκομείων, χωρίς να ακουσθεί ούτε μια συγγνώμη.
Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το «Αυγενάκης Gate» με τον ΠΑΟΚ, η πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, η υπόθεση των προστατευομένων μαρτύρων της Novartis, με το … χαστούκι από τον Άρειο Πάγο, είναι μεγάλα λάθη.
Η απόφαση, για κλειστού τύπου δομές για τους λαθρομετανάστες και η ρήξη με τους αιρετούς της τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν η πιο μεγάλη ΓΚΑΦΑ.
Το ΜΑΤοβαμένο … επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη άνοιξε τους «Ασκούς του Αιόλου» και έστειλε δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ, δηλαδή έστειλε τα παιδιά του Λαού να χτυπήσουν τους Νησιώτες και αυτοί ανταπέδωσαν τα χτυπήματα.
Οι βαριές κουβέντες,που εκστομίσθηκαν από παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά της Κυβέρνησης και κατά του Πρωθυπουργού είναι πρωτοφανείς και απαξιώνουν και τον Πολιτισμό μας και την Δημοκρατία και τους θεσμούς.
Η Χίος και η Λέσβος, που γέμισαν από καπνογόνα έγιναν περιοχή … εμφυλίου πολέμου, που δείχνει την απελπισία των κατοίκων και την αλαζονεία της εξουσίας.
Και όμως δεν παραιτήθηκε κανένας Υπουργός …!
Τώρα η Κυβέρνηση τα παίρνει όλα πίσω. Αλλάζει πολιτική και αρχίζει τις … επισκέψεις. Το κακό όμως έγινε.
Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός τρέχει πίσω από τα γεγονότα και από Προμηθέας έγινε Επιμηθέας.
Καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν ασύμμετρο πόλεμο και έναν διπλό εφιάλτη.
Οι ορδές, ενός παράφρονα Σουλτάνου και ο κορονοϊός νεκρώνουν την χώρα, καταστρέφουν την οικονομία και θέτουν σε κόκκινο συναγερμό τα σύνορά μας. Οι εικόνες από τα σύνορα μιλούν μόνες τους.
Δυστυχώς, άνοιξαν οι πύλες της … Κολάσεως και η χώρα μας είναι σε εμπόλεμη κατάσταση.
Όχι άλλα λάθη από τους μαθητευόμενους Μάγους του Μαξίμου.
Όχι στον διχασμό. Ναι στην ενότητα των Ελλήνων.
Η Ελλάδα απειλείται από παντού.
Αντιμετωπίζει ταυτόχρονα εθνικούς κινδύνους, περιπέτειες δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα έχει προβλήματα εσωτερικής συνοχής και κοινωνικής ειρήνης.
Ο Θεός να βάλει το χέρι Του …