Συγκλονίστηκε πάλιν ο κόσμος από την δολοφονική επίθεση εναντίον δυο τζαμιών στην Ν. Ζηλανδία με πάνω από 40 νεκρούς μουσουλμάνους. Ο γράφων εκφράζει την θλίψη του για το γεγονός και τονίζει για μια ακόμη φορά οτι δεν είναι σωστό να σφαζόμαστε στους δρόμους για κανέναν λόγο. Ακόμη περισσότερο δεν είναι σωστό, ούτε καν επωφελές για καμμία εθνική ή θρησκευτική ομάδα να τρομοκρατεί η μια την άλλη και ακολούθως να γενικεύονται οι συγκρούσεις.
Ο Γκάντι έλεγε οτι ''οφθαλμός αντί οφθαλμού κάνει όλον τον κόσμο τυφλό''. Βέβαια, την απάντηση την έλαβε από τον ηγέτη των μουσουλμάνων της Ινδίας (τότε ενιαία περιοχή με το σημερινό Πακιστάν),τον Τζινά, ο οποίος του απάντησε οτι ''ο κόσμος δεν αποτελείται από Γκάντιδες'' και οτι ο πραγματικός κόσμος είναι διαφορετικός από αυτόν που έχουν στο μυαλό τους οι φωτισμένοι δάσκαλοι. Αποτέλεσμα, το ινδικό μακελειό του 1947 και ο χωρισμός της κυρίως ινδου'ι'στικής Ινδίας από το μουσουλμανικό Πακιστάν, μια από τις πλέον καθυστερημένες οικονομικά, πολιτιστικά και κοινωνικά περιοχές του πλανήτη.
Ουδείς πλην του ιδίου του δράστη του μακελειού της Ν.Ζηλανδίας δύναται να απαντήσει τι ακριβώς είχε στο μυαλό του όταν πυροβολούσε και ο γράφων δεν διεκδικεί δάφνες ψυχαναλυτή. Πλην όμως, επειδή πολύς θόρυβος πολιτικός γίνεται τελευταίως για την περίφημη άνοδο της λεγόμενης Ακροδεξιάς στην Ευρώπη και για τον εξ αυτής προερχόμενο κίνδυνο (άραγε για ποιους) και επειδή για τον κίνδυνο αυτόν επιστρατεύονται φιλελεύθεροι, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες,κομμουνιστές, ακόμη και κεντροδεξιοί, οφείλουμε όλοι να προβληματιστούμε και να λάβουμε θέση.
Βέβαια, η Ευρώπη δεν είναι Πακιστάν, πλην όμως η πρώτη βαρύνεται με Ιστορία αιώνων εθνικών και θρησκευτικών συγκρούσεων και οφείλουμε άπαντες οι Ευρωπαίοι να εξασφαλίσουμε οτι αυτό δεν θα ξανασυμβεί. Προς τούτο, θεωρώ οτι αντί να αλληλοκατηγορούμαστε οι Ευρωπαίοι για ακροδεξιά απόκλιση ή για υποταγή στο ''πολιτικώς ορθόν'', οφείλουμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας και να αποφασίσουμε από κοινού τι είδους ήπειρο θέλουμε.
Δυο κόσμοι συγκρούονται σήμερα στην Ευρώπη. Ο πρώτος θεωρεί οτι η ήπειρος πρέπει να προχωρήσει με τις αρχές που διατύπωσε ο γαλλικός Μάης '68, σύμφωνα με τον οποίον στην Ευρώπη γίνονται άπαντες δεκτοί με όρους ισότητας, ασχέτως προελεύσεως και υποβάθρου. Βλέπετε, το επαναστατικόν της εποχής, έγινε το πολιτικώς ορθόν σήμερα και μάλιστα με όρους πλήρους ιδεολογικής κυριαρχίας. Κεντροδεξιοί έως κομμουνιστές δεν αμφισβητούν αυτό το πλαίσιο αρχών της αποδοχής των πάντων και της ανοχής, το οποίο μάλιστα ονομάζουν ''ευρωπα'ι'σμό''. Ο δεύτερος κόσμος θεωρεί οτι η Ευρώπη οφείλει ως εκ της Ιστορίας, της καταγωγής και του πολιτισμού της να παραμείνει λευκή, χριστιανική και δυτική υπό την αρχαιοελληνική έννοια και οτι η εισδοχή ξένων στοιχείων από άλλες ηπείρους και θρησκείες θα την καταστρέψει ως πολιτιστική οντότητα. Αυτού του είδους οι ευρωπα'ι'στές με την κλασική και κυριολεκτική έννοια του όρου κατηγορούνται για ακροδεξιά απόκλιση από τους άλλους ευρωπα'ι'στές με την έννοια που τους απέδωσε ο Μής 1968 και η απανταχού μαρξιστική ή ριζοσπαστική Αριστερά, η οποία έχει σχέση με το κλασικό ευρωπα'ι'κό πνεύμα όση η μουσική δωματίου με το δωμάτιο. Βέβαια, φαινόμενα όπως αυτό της Νέας Ζηλανδίας ουδεμία σχέση επίσης έχουν με τον κλασικό ευρωπα'ι'κό πολιτισμό, αλλά, για όλους αυτούς τους λόγους δεν θα πρέπει όλοι οι ευρωπα'ι'κοί λαοί με τις ηγεσίες τους να συνεννοηθούν επιτέλους όχι με συγκρουσιακούς όρους για το ποια Ευρώπη θέλουμε; Την κλασική Ευρώπη της παράδοσης την εκφράζει σήμερα ο Βίκτορ Ορμπαν της Ουγγαρίας, ο οποίος είπε ''Η Ευρώπη είναι η Αρχαία Αθήνα και όχι η Περσία, η Ρώμη και όχι η Καρχηδόνα, το Ευαγγέλιο και όχι το Κοράνι'' και είναι ο πρώτος ηγέτης που κάλεσε την Ελλάδα το 2015 με το υπέροχο Ναυτικό που έχει να φράξει τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης από τις μυριάδες Μουσουλμάνων πριν κλείσει τα δικά του σύνορα γι'αυτούς. Την Ευρώπη του ''πολιτικώς ορθού'' την εκφράζει κυρίως η Αγγελα Μέρκελ που προτίμησε να κινούν τα εργοστάσια της Γερμανίας εκατομμύρια Μουσουλμάνοι, παρά να δει την παραγωγικότητά τους να πέφτει και το κατεστημένο των Βρυξελλών, προνομιακός στόχος της Λεπέν και του Σαλβίνι που βλέπουν να αλλάζει επικίνδυνα η εθνική ιδιοσυστασία των χωρών τους από τα εκατομμύρια των Μουσουλμάνων που τόσο απερίσκεπτα και για τόσα χρόνια  άλλοι μάζεψαν.
Ο γράφων θα ήταν ο τελευταίος που θα ήθελε να δει Ευρωπαίους να συγκρούονται για την μορφή της ηπείρου μας. Στο κάτω-κάτω μια μόνο ήπειρο έχουμε. Η ανόητη αντιπαράθεση περί ''Ακροδεξιάς και Αντιπάλων'' πρέπει να σταματήσει. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και όλοι όσοι έχουν δημόσιο λόγο οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους τις ανησυχίες και ευαισθησίες της άλλης πλευράς για να σωθεί όχι μόνον το οικοδόμημα της Ενιαίας Ευρώπης, αλλά και ο ευρωπα'ι'κός πολιτισμός ο ίδιος, όπως οι μεγάλοι Δάσκαλοι και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας παρέδωσαν. Αυτός ο πολιτισμός απειλείται όχι μόνον από τρελούς σαν αυτόν της Νέας Ζηλανδίας, αλλά και από αυτούς που αφήνουν μυριάδες στοιχείων ξένων και αλλόθρησκων να αλλοιώνουν και να διαβρώνουν τις κοινωνίες μας. Κάθε λαός πρέπει να μένει στον τόπο που η Ιστορία του όρισε. Και η Ευρώπη δεν είναι ούτε κάδος αποριμμάτων, ούτε άσυλο των απανταχού αναξιοπαθούντων, ούτε μωσα'ι'κό τυχαίων εθνοτήτων και όσο ταχύτερα το καταλάβουν αυτό οι Ευρωπαίοι ηγέτες, τόσο το καλύτερο γι'αυτούς τους ίδιους. Σε τελική ανάλυση οι άκρως δημοκρατικοί αυτοί ηγέτες γιατί δεν ερωτούν τους λαούς της Ευρώπης να απαντήσουν οι ίδιοι τι είδους Ευρώπη επιθυμούν;

Ιωάννης Ξηρός
Ταξίαρχος ε.α., Μέλος της Δράσης