«Κόκκινο» χτύπησαν τους καλοκαιρινούς μήνες οι κρατήσεις σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb με το… καλοκαίρι να συνεχίζεται σε πολλά νησιά καθώς οι πληρότητες αγγίζουν ακόμη και το 90% (Μύκονος) ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι προκρατήσεις για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί το Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών E-Real Estates με βάση τις προκρατήσεις που καταγράφονται στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας για το τριήμερο 28 – 31 Οκτωβρίου δείχνουν ότι η φετινή χειμερινή θα κινηθεί σε επίπεδα ρεκόρ, δίνοντας ανάσα στους επαγγελματίες του κλάδου.

Οι προκρατήσεις αφορούν ολόκληρα διαμερίσματα ή και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ότι τα υψηλά ποσοστά προκρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα (διαμερίσματα ή και αυτοτελή κατοικίες) που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή και πανσιόν.

(*) Στην Καλαμπάκα οι προκρατήσεις αγγίζουν ήδη το 73%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 180 ευρώ έως 320 ευρώ. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα είναι 76. 

Με πληροφορίες από in.gr