Για πρώτη φορά στα χρονικά της Θεσσαλίας, θα μείνουν απλήρωτοι χιλιάδες βαμβακοπαραγωγοί την ειδική ενίσχυση βάμβακος και μάλιστα θα μείνουν απλήρωτοι, όλοι οι πληττόμενοι βαμβακοκαλλιεργητές που είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται δύο φορές την ίδια χρονιά, καταγγέλλει η 17μελής συντονιστική ομάδα εργασίας της Προοδευτικής Αγροτικής Κίνησης (ΠΑΚ) Θεσσαλίας, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Επιπροσθέτως, η ΠΑΚ Θεσσαλίας αναφέρει ότι: «η ηγεσία ΥΠΑΑΤ, του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ, όχι απλά ολιγώρησαν και αργοπόρησαν αλλά απεναντίας αδιαφόρησαν προκλητικά, στο μεγάλο και διπλό πρόβλημα των συγκεκριμένων βαμβακοπαραγωγών».

«Δυστυχώς, η κατάσταση που επικρατεί στο ΥΠΑΑΤ αλλά και στους εποπτευόμενους Οργανισμούς του ΥΠΑΑΤ, μόνο μία λέξη μπορεί να την αποδώσει  επακριβώς και αυτή είναι η «Βαβέλ», αφού όλοι, υπουργός, υφυπουργοί, πρόεδροι και διοικητές Οργανισμών, ανάθεμα και αν καταλαβαίνουν τι κάνουν και αν συνεννοούνται μεταξύ τους», καταλήγει η ΠΑΚ, για το ζήτημα που έφερε πρώτος στην δημοσιότητα ο ΑγροΤύπος από την περασμένη εβδομάδα.

Η πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης, που φέτος βάσει στρεμμάτων που δηλώθηκαν στο ΟΣΔΕ, θα είναι στα 70 ευρώ, αναμένεται έως τις 23 Μαρτίου, όπως έχει διαβεβαιώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όμως επειδή οι εποπτευόμενοι φορείς του ΥπΑΑΤ (ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ) δεν έχουν κάνει ακόμα τις απαραίτητες διασταυρώσεις, η αποπληρωμή για όσους μείνουν εκτός θα γίνει στην καλύτερη τον... Απρίλιο και στην χειρότερη το... καλοκαίρι.

agrotypos.gr