Ικανοποιητική χαρακτηρίζει την εξέλιξη της καλλιέργειας βαμβακιού στα Τρίκαλα η ΔΑΟΚ της ΠΕ Τρικάλων, πέρα από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από τις βροχοπτώσεις του Μαΐου. Η ΔΑΟΚ βρίσκεται σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας, για την καλύτερη ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών της περιοχής.
Όπως εξηγεί, την εποχή αυτή τα βαμβακόφυτα βρίσκονται στο στάδιο εμφάνισης χτενιών, ενώ στις πρώιμες καλλιέργειες άρχισε η ανθοφορία των βαμβακόφυτων. Οι προσβολές από θρίπα, τετράνυχο και αφίδες δεν προκάλεσαν ιδιαίτερα προβλήματα. Μετά από επιτόπιο έλεγχο γεωπόνων στο δίκτυο φερομονικών παγίδων, που εγκατέστησε η υπηρεσία, παρατηρήθηκε μικρός αριθμός συλλήψεων πεταλούδων πράσινου σκουληκιού, χωρίς προσβολές βαμβακόφυτων από προνύμφες, καθώς και μικρές συλλήψεις ακμαίων ρόδινου σκουληκιού χωρίς να παρατηρηθούν προσβολές ανθέων.
Όπως υπογραμμίζεται «στο στάδιο αυτό, οι βαμβακοπαραγωγοί πρέπει να εφαρμόζουν σωστή άρδευση για την αποφυγή υπερβολικής και τρυφερής βλάστησης».