Ιστορίες καθημερινής τρέλας καταγράφονται στα χρονικά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που όπως δείχνει τα έχει λίγο χαμένα. 

Μετά το χθεσινό περιστατικό που σημειώθηκε στην Λάρισα, με συρμό του Προαστικού που έφτασε μέχρι τον Παλαιοφάρσαλο για να στρίψει για να παραλάβει στη συνέχεια τους επιβάτες από το σταθμό της Λάρισας προς Θεσσαλονίκη, ένα ακόμη έρχεται να προστεθεί από τα Τρίκαλα. 

Οι επιβάτες της πρωινής απλής αμαξοστοιχίας, 881 των 9:48π.μ., από Τρίκαλα με προορισμό τον σταθμό του Παλαιοφάρσαλου, όπως ενημερώθηκαν, χάλασε! Έτσι, κατευθύνθηκαν οδικώς με λεωφορείο προς τον προορισμό τους, στον οποίο σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρίας θα έφταναν στις 10:29π.μ., για να επιβιβαστούν στο IC 53 στις 10:36. Ωστόσο, λόγω των καθυστερήσεων το λεωφορείο στο σταθμό του Παλαιοφάρσαλου έφθασε περίπου στις 12:30 με ανταπόκριση του επόμενου IC 57 στις 14:36! Προφανώς, υπήρξε κάποια συνεννόηση εντός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αποτέλεσμα να σταματήσει στον Παλαιοφάρσαλο ένα άλλο διερχόμενο Intercity το 57, που δεν σταματά υπό κανονικές συνθήκες, για να επιβιβαστούν σε αυτό οι επιβάτες των περιοχών των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Η αμαξοστοιχία έφτασε τελικώς στην Αθήνα στις 15:03μ.μ., ενώ αν δεν χαλούσε το τρένο θα έφτανε στις 13:03!

Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά για την σιδηροδρομική σύνδεση της Δυτικής Θεσσαλίας με την πρωτεύουσα, που είναι παντελώς προβληματική. Και το μόνο που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά είναι πως ελάχιστοι θα επιλέξουν το τρένο εν έτη 2022, κάνοντας ταξίδια ταλαιπωρίας και χαμένου πολύτιμου χρόνου. 

Μ.Σ., trikalaenimerosi.gr