Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης 28 Ιουνίου το ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους του Κεφαλόβρυσου, σχετικώς με την έντονη δυσοσμία που προέρχεται από μονάδα βιοαερίου στην περιοχή. 

Η συγκεκριμένη μονάδα βρίσκεται στην θέση "Λάκκα" του Κεφαλόβρυσου και οι κάτοικοι του χωριού έχοντας στα χέρια τους την απόφαση της κοινότητας με τις έντονες διαμαρτυρίες τους, έφεραν το θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ. 

Μετά την σχετική ενημέρωση και συζήτηση που αναπτύχθηκε γύρω από το θέμα ο Δήμος Τρικκαίων αποφάσισε ομόφωνα δια της νομικής του υπηρεσίας, να προβεί άμεσα, από κοινού με τους θιγόμενους κατοίκους, στην άσκηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ως άνω εταιρίας, ζητώντας την άρση της προσβολής και την παράλειψή της στο μέλλον.  

Επιπλέον, να αποσταλεί σχετικό έγγραφο σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που εμπλέκονται στη διαδικασία αδειοδότησης και κατασκευής της εν λόγω μονάδας, προκειμένου να ελεγχθεί η τήρηση εκ μέρους της εταιρείας ΛΗΘΑΙΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. των όρων και των προϋποθέσεων, βάσει των οποίων αδειοδοτήθηκε και περαιτέρω να διερευνηθεί αρμοδίως η αιτία και οι εν γένει επιπτώσεις της έντονης δυσοσμίας.  

trikalaenimerosi.gr