Ο Ρέι Γουντ θα μπορούσε κάλλιστα να διαπρέψει στον στίβο καθώς φημίζονταν για τα σπριντ του. Εντούτοις προτίμησε το ποδόσφαιρο, φτάνοντας στο σημείο να υπερασπιστεί τα καρέ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Χρίστηκε διεθνής με την Αγγλία τρεις φορές. Το 1957 στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στην Άστον Βίλα ο γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ανύποπτη φάση συγκρούστηκε με τον Πίτερ ΜακΠάρλαντ (Άστον Βίλα) με συνέπεια να σπάσει το σαγόνι του!

Αντικαταστάθηκε, όμως δεν είχε πει την τελευταία κουβέντα του. Στο 67΄ επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας ως επιθετικός!

Ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα του Μονάχου όπου έχασαν τη ζωή τους 23 άνθρωποι, ο Γουντ στάθηκε τυχερός καθώς κατάφερε να επιβιώσει.

Στην ομάδα του Ολντ Τράφορντ εν συνεχεία αγωνίστηκε μόλις μία φορά βασικός. Πήρε μεταγραφή στη Χάντερσφιλντ. Εκεί κατάφερε να στεριώσει αριθμώντας 250 συμμετοχές μέσα σε μία επταετία. Ακολούθησαν οι Μπράντφορντ Σίτι και Μπάρνσλεϊ στην οποία έκλεισε την καριέρα του.

Στις αρχές τις δεκαετίας του '60, ο Ματ Μπάσμπι είχε αποπειραθεί να τον επανεντάξει στους κόλπους της Γιουνάιτεντ δίχως αποτέλεσμα.
Το 1968 ο Γουντ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, η οποία εξελίχθηκε σε... "οδύσσεια" με τον Άγγλο να προπονεί εθνικές ομάδες και συλλόγους στις ΗΠΑ, Ιρλανδία, Ζάμπια, Καναδά, Ελλάδα, Κένυα, Κουβέιτ, Ηνωμένα Αράβικά Εμιράτα και Κύπρο.

Στη μεγαλόνησο τη σεζόν 1971-72 κάθισε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, ενώ ένα χρόνο αργότερα πέρασε από τα Τρίκαλα που τότε μετείχαν στην Α' Εθνική κατηγορία. Όλοι έκαναν λόγο για έναν ευγενή προπονητή με ιδιαίτερη αίσθηση χιούμορ που έκανε το παν για να διατηρήσει τον σύλλογο στα μεγάλα σαλόνια.

Ο Γουντ μετά το τρομερό συμβάν του Μονάχου απέφευγε τις αναφορές σε όσα βίωσε. Μαρτυρίες έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι, στο πόδι έχοντας εγκλωβιστεί κάτω από τις ρόδες του μοιραίου αεροσκάφους.

Είχε ταξιδέψει στο Βελιγράδι για την αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα, ως "ρεζέρβα" του Χάρι Κρεγκ που είχε αποκτηθεί από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με μεγάλα οικονομικά ανταλλάγματα για τα δεδομένα της εποχής από την Ντονκάστερ."

Ο Ρέι Γουντ απεβίωσε στις 7 Ιουλίου 2002.

Πηγή: gazzeta.gr