Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M.Ed., Ph.D.


Ζούμε στην εποχή του κυκλώνα, της ενεργειακής κρίσης και στην δίνη του «παρακράτους» των κοριών και των υποκλοπών.
Οι πολίτες αυτής της πολύπαθης χώρας, που έγιναν μέχρι και πειραματόζωα, με τα δεκαετή Μνημόνια, της Μέρκελ και του Σόϊμπλε, δεν μπορούν να βρουν άκρη.
Οι ολιγάρχες, που στήθηκαν από το πολιτικό σύστημα, θησαυρίζουν σε βάρος της ανήμπορης κοινωνίας.
Αυτοί επιβάλλουν την «ρήτρα» και τους όρους εμπορίας ενός κοινωνικού αγαθού, όπως είναι ενέργεια, που θα έπρεπε, μαζί με νερό, να ανήκουν αποκλειστικά στο κράτος και στον Λαό.
Έτσι οι λογαριασμοί του ρεύματος… τσουρουφλίζουν την κοινωνία και την γυρίζουν πίσω 60χρόνια, στην εποχή του γκαζοκάντηλου και της λάμπας πετρελαίου.
Η επιδοματική πολιτική, που εφαρμόζει ο Μητσοτάκης, για να ελέγχει τις φτωχοποιημένες ανθρώπινες ομάδες, δεν είναι ούτε για … ασπρινίνες.
Υπερφορολογεί τους πολίτες και από το δημόσιο οικονομικό πλεόνασμα, δίνει… ψίχουλα στον Λαό.
Τώρα άρχισαν και την κοπή του ρεύματος και την επικράτηση του σκότους στου Δήμους.
Ο Λαός δεν ανέχεται άλλο να τον εμπαίζουν. Θέλει φτηνό ρεύμα, κρατικοποίηση της ενέργειας και όχι χρηματιστήριο 100%.
Την τραγική αυτή κατάσταση την δημιούργησαν οι κακές επιλογές των πολιτικών και η σκοταδοποίηση της χώρας είναι πολύ επικίνδυνη, ακόμα και στην στοιχειώδη Δημοκρατία.
«Φως – περισσότερο Φως» λέγει ο Γιόχαν Βολφγκανγκ Γκαίτε (1749-1832) στο έργο του «Φάουστ».
Χωρίς φως δεν υπάρχει ούτε ζωή ούτε πολιτισμός.
Και δεν φτάνει που κοροϊδεύουν την κοινωνία, ταυτόχρονα την απειλούν κι όλας.
Ο Μητσοτάκης που θέλει, αναληθώς, άπλετο φως για τον σκάνδαλο των υποκλοπών, ταυτόχρονα επιβάλλει και OMERTA, ΣΙΩΠΗ, για την αποκάλυψη της αλήθειας. Όλα στο … σκοτάδι…!
Εξέλεξαν, στην προανακρική επιτροπή, μονοκομματικό προεδρείο από Βουλευτές της Ν.Δ., για να ρίξουν πέπλο σιωπής και για να … κουκουλώσουν το θέμα.
Με κρυφά πρακτικά, με απόρρητες συνεδριάσεις και με κλήση μαρτύρων, που θέλει ο Μητσοτάκης, μόνο η αλήθεια δεν θα λάμψει.
Σκέπτονται, οι της Ν.Δ., να μην καλέσουν ούτε τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ανηψιό από αδελφή του Πρωθυπουργού, που μέχρι πρότινος ήταν ο «ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ» στο Μαξίμου, όπως ήταν ο Αγγέλου επι Κώστα Καραμανλή, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες ολόκληρης της Αντιπολίτευσης.
Απόλυτα δικαιολογημένη η αποχώρηση της Αντιπολίτευσης από την επιτροπή οπερέτα.
Στην Ε.Ε. που αρχίζει η συζήτηση για το θέμα των Υποκλοπών στην Ελλάδα, η συζήτηση είναι ΑΝΟΙΧΤΗ, για όλους του πολίτες. Στην Ελλάδα υπάρχει απόλυτο σκοτάδι.
Το Μαξίμου είναι σε .. πανικό και προσπαθεί να κλείσει όλα τα στόματα.
Η «Αγία Οικογένεια» με παρέμβαση της αδελφής του Πρωθυπουργού, όπως λέγεται, απείλησε με 10χρόνια φυλακή, όποιον … ΑΝΟΙΞΕΙ το … στόμα. Η Ντόρα έγινε και Εισαγγελέας.
Το 1994 η Ντόρα Μητσοτάκη, είχε παραπεμθεί και αυτή για τις τηλεφωνικές υποκλοπές.
Οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν συμβιβάζονται με την Δημοκρατία.
Πάντως το σκάνδαλο των υποκλοπών θα το πληρώσει ακριβά ο Μητσοτάκης και θα τον ακολουθεί για πάντα, όπως γίνεται και με την υπόθεση του Μαυρίκη, επί. εποχής Κων/νου Μητσοτάκη.
Κοριοί και Δημοκρατία είναι ασυμβίβαστα.
Οι πολίτες έχουν τεράστια προβλήματα με την Ακρίβεια σε Ενέργεια και Διατροφή, ενώ η κατάσταση με τους Τούρκους άναψε… κόκκινο.
Δεν νοιάζεται η κοινωνία ούτε για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, που τον έκανε ο Μητσοτάκης το 2019, ούτε για τα ανεξάντλητα «Μπάνια» του Πρωθυπουργού.
Ο Λαός νοιάζεται για τους Έλληνες και την Ελλάδα, ενώ ο Μητσοτάκης ενδιαφέρεται μόνο για την Εξουσία και την … Καρέκλα
Πάντως, σ’ όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί και η είδηση του θανάτου της Βασίλισσας της Αγγλίας, Ελισάβετ, που πέρασε στην Ιστορία.
Την θυμάμαι απ’ όταν πήγα για μεταπτυχιακές σπουδές στην χώρα αυτή. Ήταν πολύ δημοφιλής, πολύ διακριτική, ικανή και μια εμβληματική και αναντικατάστατη φυσιογνωμία.
Δύσκολα θα ξεχαστεί