Η διοίκηση και το διδακτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με οδύνη πληροφορήθηκαν τον αδόκητο θάνατο του αγαπημένου μέλους του Τμήματος Εμμανουήλ Βενιέρη, ο οποίος με υποδειγματική αφοσίωση συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Τμήματος υπηρετώντας ως μέλος ΕΔΙΠ στο Εργαστήριο Βιοχημείας τα τελευταία 20 χρόνια.

Τιμώντας τη μνήμη του αποφάσισαν:

Να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Τμήματος και τον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Να κατατεθεί χρηματικό ποσό αντί στεφάνων σε ίδρυμα της πόλης.

Επίσης σε συλλυπητήριο ψήφισμα του Συλλόγου ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναφέρονται τα εξής:

Εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας για τον αιφνίδιο θάνατο του αγαπητού συναδέλφου Εμμανουήλ Βενιέρη, που τόσο άδικα και απροσδόκητα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 54 ετών.

Για σχεδόν 20 χρόνια στη θητεία του στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, τόσο ως καθηγητής όσο και ως άνθρωπος, έδινε στους συναδέλφους και τους φοιτητές μας το παράδειγμα της ευθύνης συνοδευόμενης άριστα με την προσήνεια, την αξιοπρέπεια και την αγωνιστικότητα.

Στο πρόσωπο του Μάνου οι συνάδελφοί του αναγνωρίζουμε ένα πρότυπο καθηγητή, άξιο να μνημονεύεται και να εμπνέει, όχι μόνο για την ακαδημαϊκή του αρτιότητα, αλλά και για τους πολύχρονους αγώνες που έδωσε από διάφορες θέσεις μέσα στο Σύλλογο των μελών ΕΔΙΠ, αλλά και παλαιότερα των μελών ΕΤΕΠ του ΠΘ, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την προσφορά δωρεάν και υψηλής ποιότητας γνώσης στους φοιτητές μας και την υπεράσπιση του δημόσιου και δημοκρατικού πανεπιστημίου.

Αυτό το όραμα δεν το εγκατέλειψε ποτέ, όπου κι αν βρέθηκε, όπου κι αν δούλεψε, όσες δυσκολίες κι αν συνάντησε, κερδίζοντας με την πρωτοπόρα δράση του τον θαυμασμό των συναδέλφων του, την εκτίμηση και την αναγνώριση των αξιών και των ιδανικών του.

Έφυγε από κοντά μας, κατέχοντας τη θέση του Γραμματέα του ΔΣ του Συλλόγου μελών ΕΔΙΠ του ΠΘ, μία θέση στη Διοικούσα Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π., αλλά πρωτίστως αυτή του φίλου.

Η στάση ζωής του, πάντα συνδεδεμένη με το δίκαιο και το κοινό καλό, αποτέλεσε και θα αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.

Ευχόμαστε στην οικογένειά του κουράγιο και να βρει γρήγορα τον αναγκαίο τρόπο που θα απαλύνει κατά το δυνατόν το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε ο Μάνος.