Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Ήρθε πλέον η ώρα, που τα αποτελέσματα της κάλπης, δείχνουν ολοφάνερα, ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας της Ε.Ε. είναι προβληματικοί και λειτούργησαν σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Τα κόμματα εξουσίας δηλ. Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφεραν να πείσουν την κοινωνία, ότι εργάστηκαν για το καλό των πολιτών. Γύρισαν την πλάτη στην κοινωνία και αυτή το ανταπέδωσε.

Εξάλλου τα τρία αυτά κόμματα, έριξαν την χώρα στο λαβύρινθο της καταστροφής και έφεραν την κοινωνία σε τραγική θέση.

Προεκλογικά κανένας δεν μιλούσε για την καθημερινότητα και για τα αδιέξοδα και αρκέστηκαν σε κοκκορομαχίες και μιλούσαν για το «πόθεν έσχες» των Αρχηγών της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με περίσσιο θράσος και με πρωτοφανή αυταρχικότητα, προσπαθούσε με ψέματα, με υποσχέσεις και με απειλές να μαντρώσει τους πολίτες και να κλέψει την ψήφο.

Επί πέντε χρόνια κυβερνούσε αυταρχικά, περιφρονώντας την κοινωνία, εκβιάζοντας και χειραγωγώντας τα Μ.Μ.Ε., την Δικαιοσύνη και τους πολίτες.

Απλά ο Πρωθυπουργός «έσπειρε ανέμους και θέρισε θύελλες».

Κατόρθωσε να φτάσει η ΑΠΟΧΗ στο 60%, ενώ το 1994 ήταν μόνο 28,08.

Οι πολίτες απομακρύνθηκαν από την κάλπη και δεν συμμετείχαν στην διαδικασία, γιατί κανένας δεν αντιμετώπισε με σωστό τρόπο τις ανάγκες τους.

Συνετρίβησαν τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα αλλά καταποντίστηκαν και στην Γαλλία και στην Γερμανία και γενικά στην Ευρώπη.

Τα δεξιά κόμματα αύξησαν τα ποσοστά στο ύψος σχεδόν του 20%, γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται εδώ και πέντε χρόνια στο χώρο του ανύπαρκτου κέντρο και της καιροσκοπικής Αριστεράς.

Η συντριβή της Ν.Δ. που έχασε μέσα σ’ ένα χρόνο 14 μονάδες και η αδυναμία των Σύριζα, ΠΑΣΟΚ να καρπωθούν την πτωτική αυτή πορεία, αγγίζει τους αρχηγούς και των τριών κομμάτων εξουσίας.

Τρίζουν οι καρέκλες τόσο του Μητσοτάκη, όσο και του Κασσελάκη και του Ανδρουλάκη και η αντισυστημικότητα των νέων ανθρώπων δείχνει, ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στην πολιτική ζωή του τόπου. Ή αλλάζουν ή βουλιάζουν.

Όλοι τους ξέχασαν, πως η χώρα μας πλήρωσε πολύ ακριβά τα Μνημόνια, της Μέρκελ και του Σόιμπλε και δεν λύθηκε κανένα από τα μεγάλα προβλήματα.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη η πτώση των κομμάτων εξουσίας όσο και η άνοδος των Δεξιών και των Αριστερών κομμάτων.

Από τα 27 κράτη, μέλη της Ε.Ε., στα 18 κυριάρχησαν Δεξιά κόμματα και η συντριβή, τόσο του Σολτς όσο και του Μακρόν, οδήγησαν τον Πρόεδρο της Γαλλίας να προκηρύξει εκλογές σε 15 ημέρες για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης.

Ήρθε η ώρα ο ολοκληρωτικός και αποτυχημένος Μητσοτάκης να μιμηθεί τον φίλο του Μακρόν και να κάνει άμεσα εκλογές, για να έχει νωπή εντολή από τους πολίτες.

Δεν μπορεί να κυβερνά την χώρα με 14 μονάδες κάτω, γιατί αυτό δείχνει ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του Λαού, και ότι η αποχή είναι πρώτο κόμμα με 60%.

Πράγματι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών είναι μια μαύρη ημέρα, για την Δημοκρατία, και ο Λαός πιστεύει πως ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα να ότι τα λάθη του είναι πολλά και μη αναστρέψιμα.

Ψευδώς, υπόσχεται, ότι «πήρε το μήνυμα» και ότι μπορεί να κατευνάσει την οργή της κοινωνίας, αφού επί πέντε χρόνια έπαιρνε αποφάσεις για τον Λαό χωρίς την συναίνεση του Λαού.

Ο Μητσοτάκης έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας σε βασικά θέματα και σε ανάγκες και οι υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές είναι «έπεα πτερόεντα» δηλ. λόγια που πετούν.

Ο πρωθυπουργός καταποντίστηκε, γιατί έφερε την ακρίβεια στην ενέργεια και στα τρόφιμα, γιατί πήγε να μπαζώσει το έγκλημα των Τεμπών, γιατί έφερε και ψήφισε τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων, γιατί συγκάλυψε την διαρροή προσωπικών δεδομένων και γιατί παρακολουθούσε τηλεφωνικά πολιτικούς επιχειρηματίες και πολίτες.

Πολέμησε την Εκκλησία και προκάλεσε τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, καταργώντας την ταυτότητα του φύλου, την ταυτότητα της οικογένειας (πατέρας, μητέρα) και αυτό θα φέρει περισσότερα βάσανα στην Εκκλησία, όταν αρχίσει η υιοθεσία παιδιών από τους ΛΟΑΤΚΙ.

Δεν σεβάστηκε τους νόμους και το Σύνταγμα και εξαθλίωσε φορολογικά τους πολίτες, για να δυναμώσει τους Ολιγάρχες.

Ήταν Πρωθυπουργός της πλουτοκρατίας και όχι του Λαού.

Διέλυσε τα Νοσοκομεία, τα οποία υπολειτουργούν χωρίς Γιατρούς και Νοσηλευτές και δεν αποκατέστησε το κύρος 7.000 Υγειονομικών, που δικαιώθηκαν με την «Αναστολή» ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Τώρα είπε πως θα αναλάβει τα θέματα Υγείας προσωπικά αλλά έχει χάσει την αξιοπιστία.

Τα προβλήματα έγιναν βουνό και δεν νομιμοποιείται ο Μητσοτάκης, που έχασε 14 μονάδες μέσα σ’ ένα χρόνο και από 41% πήγε στο 28%, να συνεχίσει να κυβερνά.

Οι πολιτικές του δεν ήταν ούτε αποτελεσματικές, ούτε δίκαιες, ούτε νόμιμες και ούτε ηθικές.

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών πληγώνουν την Δημοκρατία και την λειτουργία της Ε.Ε. και φυσικά ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να το … παίξει πλέον Πρωθυπουργός, για να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο.

Η πολιτική ζωή της χώρας αλλά και της Ευρώπης θυμίζει λίγο πολύ την «κόπρο του Αυγεία», και χρειάζεται έναν πολιτικό «Ηρακλή», για να επαναφέρει την αισιοδοξία και την ελπίδα στους πολίτες της πατρίδας μας και την γηραιάς Ηπείρου, ποδοπατώντας την Οικογενειοκρατία, την Διαπλοκή και την Διαφθορά.

Για την ιστορία και μόνο να θυμήσουμε, ότι ο βασιλιάς της ‘Ηλιδος, Αυγείας, είχε 3.000 βόδια και επι 30 χρόνια δεν καθάριζε την κοπριά των ζώων.

Χρειάστηκε να παρέμβει ο μυθικός «Ηρακλής», για να απομακρύνει την κοπριά, μόνο μέσα σε μία μέρα, με τον 6ο άθλο του.

Ο αναμενόμενος ανασχηματισμός από τον Πρωθυπουργό, για να αλλάξει την ατζέντα, δεν λύνει το πρόβλημα.

Αυτό λύνεται όπως το έλυσε και ο Μακρόν, κάνοντας εκλογές.

Το πολιτικό σύστημα της χώρας, έχει απαξιωθεί από τα τρία κόμματα εξουσίας και έχει χαθεί η λαϊκή εμπιστοσύνη.

Ένας πολιτικός «Ηρακλής» με δημοκρατικές διαδικασίες, που να «προέρχεται από τον Λαό, που να αποφασίσει με τον Λαό, για τον Λαό», όπως έλεγε ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ, πρόεδρος των Η.Π.Α. μπορεί να λύσει τον «Γόρδιο Δεσμό» της πολιτικής ζωής της χώρας μας και της Ε.Ε.

Ήρθε ο χρόνος να βρεθεί ένας απλός άνθρωπος, που θα αγκαλιάσει την κοινωνία και θα αγωνισθεί, κοιτάζοντας τον Λαό στα μάτια.

Η εμμονή του Μητσοτάκη να συνεχίσει να κυβερνά, παρά το εκλογικό Βατερλό, στις χθεσινές εκλογές, με το πρόσχημα, ότι θέλει να λύσει τα προβλήματα, που επί πέντε χρόνια δημιούργησε και δεν έλυσε, θυμίζει τον Δημόκριτο, που τόνιζε ​ «πονηρά φύσις εξουσίας επιλαμβανομένη δημοσίας απεργάζεται συμφοράς» δηλ πονηρός άνθρωπος όταν πιάνει δημόσια εξουσία φέρνει συμφορές.

Εκλογές εδώ και τώρα αλλά Μακρόν…!

Κανένας δεν είναι αναντικατάστατος.

Εάν κάποιος θελήσει, συνοπτικά, να σταθεί στα αίτια της πτώσης της Ν.Δ. του Μητσοτάκη θα πει ότι σ’ αυτό συνέβαλαν οι επαγγελματίες της πολιτικής, που δεν δούλεψαν ποτέ, τα … κουφάρια του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ, που άραξαν στο Μαξίμου, μαζί με τους ομοφυλόφιλους και τους καιροσκόπους της αριστεράς, η πρωτοφανής ακρίβεια και η «αυτοκρατορική» συμπεριφορά του Κυριακούλη Μητσοτάκη, η οποία θεωρούσε τους πολίτες ως αριθμούς και όχι ως ανθρώπινες υπάρξεις.

Δεν γνώριζε αυτό που έλεγε ο φιλόσοφος Αγάθων ότι «δει τον άρχοντα τριών μεμνήσθαι: ότι ανθρώπων άρχει, ότι κατά νόμους άρχει και ότι ουκ αεί άρχει»,

Η αντίστροφη μέτρηση, για την πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη, ξεκίνησε και η αμφισβήτηση για τον Κασσελάκη και τον Ανδρουλάκη είναι οριστική και αμετάκλητη.

Ο Πρωθυπουργός πλήρωσε τον «Γάμο» με «Διαζύγιο», αφού οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Ν.Δ. τον τιμώρησαν με 28%.

Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι Βελόπουλος, Κουτσούμπας και η Λατινοπούλου.

Είπαμε Δημοκρατία αλλά με νόμο.