Mετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας το παζάρι των Τρικάλων υποδέχεται ξανά από σήμερα τους δεκάδες χιλιάδες φίλους και φίλες του.

Η περιοχή του συνοικισμού των Καρυών θα πλημμυρίσει από επισκέπτες τόσο από τα Τρίκαλα, όσο και από τα χωριά και τις γύρω περιοχές.

Είτε για αγορές είτε για διασκέδαση, ο χώρος στις Καρυές τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί εμπόρους, επιτηδευματίες, επιχειρηματίες, επιχειρήσεις της εστίασης, μικροπωλητές, πλανόδιους και χιλιάδες επισκέπτες.

Ο Δήμος Τρικκαίων από την πλευρά του κινητοποιεί σειρά υπηρεσιών (Οικονομική Υπηρεσία, Δημοτική Αστυνομία, τμήμα Καθαριότητας κ.α.), προκειμένου, και αυτή η διοργάνωση να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Για την έναρξη της ετήσιας εμποροπανήγυρης όπως και τις τιμές των παιχνιδιών μίλησε το πρωί της Τετάρτης στη Λέσχη 97,6 η αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφία Αλεστά, αναφέροντας τα εξής: 

«Το εισιτήριο στα πιο μεγάλα παιχνίδια θα είναι 5 ευρώ, πχ στη μπαλαρίνα. Τα μικρότερα, τα συγκρουόμενα συγκεκριμένα θα είναι στα 4 ευρώ, ενώ τα πιο παιδικά όπως το τρενάκι, θα είναι στα 3 ευρώ. Είναι οι τιμές που έθεσε η επιχειρηματίας, υποστηρίζοντας ότι έδωσε μεγάλο τίμημα για να μπει στο δικό μας παζάρι. Έχουμε ακούσει ότι σε άλλες πόλεις τα βάζει ακόμα πιο ακριβά, εγώ της ζήτησα πάντως να μην τις ανεβάσει άλλο.

Είναι όλα έτοιμα για σήμερα για την έναρξη, με όλες τις παράγκες στη θέση τους και αναμένουμε τους συμπολίτες μας.»

Στο ίδιο θέμα, των τιμών στο λούνα πάρκ της εμποροπανήγυρις, αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θεωρώ πως τα ρυθμίζει η αγορά τα θέματα αυτά με τις υψηλές τιμές. Το έχει ξανακάνει αυτό η συγκεκριμένη επιχειρηματίας, όμως αν δει ότι δεν δουλεύει, θα τις κατεβάσει τις τιμές.»

trikalaenimerosi.gr