Ανάγκες της αγοράς εργασίας και των εργαζομένων συνεργάστηκαν για να ικανοποιήσουν, Δήμος Τρικκαίων και ΔΥΠΑ Λάρισας, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δήμου.

Με πρόγραμμα κατάρτισης στη μαγειρική, 15 τρικαλινοί και τρικαλινές λαμβάνουν εξειδίκευση και κατάρτιση για θέματα

– προετοιμασίας και παρασκευής γευμάτων σε  εστιατόρια,

– ορθής αξιοποίησης του διαθέσιμου εξοπλισμού της κουζίνας,

– επιτυχούς εκτέλεσης βασικών αρμοδιοτήτων βοηθού σεφ και

– διασφάλισης των απαραίτητων κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί – βάσει δημόσιας ανακοίνωσης – το διάστημα 17 Μαρτίου έως 30 Μαρτίου 2025 και η πρώτη συνάντηση των επιλεγέντων/εισών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Μαΐου 2025 στους χώρους της Στέγης Λαϊκού Πολιτισμού του Λαογραφικού μουσείου Τρικάλων.

Εκεί, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας, καλωσορίζοντας τα στελέχη της ΔΥΠΑ Λάρισας και τους/τις καταρτιζόμενους/ες, αναφέρθηκε στη σημασία της κοινής αυτής προσπάθειας και στην πρωτοβουλία που πήρε ο Δήμος Τρικκαίων. Τόνισε ότι το σεμινάριο ανταποκρίνεται σε απαιτήσεις εργαζομένων, με στόχο την απόκτηση πρόσθετης εμπειρίας, που θα χρησιμοποιηθεί για την εργασιακή τους εξέλιξη.

Τους βασικούς άξονες της συνεργασίας περιέγραψε ο Διευθυντής του ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας κ. Δημήτρης Γεράσης, ενώ η κ. Κέλλυ Γεροστέργιου, προϊσταμένη Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αναφέρθηκε στον τρόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου κατάρτισης.

Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 250 ωρών, υλοποιείται σε χώρους που παραχωρεί ο Δήμος Τρικκαίων, οι εκπαιδευόμενοι/ες λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα και καλύπτονται από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Aπό το Γραφείο Τύπου