Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Κρανιάς Ασπροποτάμου αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα παροχής Α΄ Βοηθειών και  θέλοντας να αξιοποιήσει τους δυο απινιδωτές που έχει στη διάθεσή του διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο με αντικείμενο την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.) και την Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση (CPR – AED). 

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον χώρο του Μύλου, «Εστία Πολιτισμού και Παράδοσης»,  της Κρανιάς. 

Οι συμμετέχοντες  που ολοκλήρωσαν την επιμόρφωση θα λάβουν  αναγνωρισμένη πιστοποίηση στις Α΄ Βοήθειες από την  Rescue Training International. Στους συμμετέχοντες δόθηκε το Κιτ εκπαίδευσης,  το οποίο περιλαμβάνει εγχειρίδιο Α’ βοηθειών, Εικονογραφημένες οδηγίες για βασικά περιστατικά, και πολλά άλλα.  

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Κρανιάς Ασπροποτάμου ευχαριστεί θερμά τον συγχωριανό μας και επιμορφωτή μας κ. Πασχάλη Ζαφειριάδη, ο οποίος με άρτια εξοπλισμένο υλικό και με διαδραστικό τρόπο μας δίδαξε, μας καθοδήγησε κλιμακωτά και συστηματικά  καθ΄ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου με πολλή υπομονή και προσοχή και μας βοήθησε να κατακτήσουμε γνώσεις και να αναπτύξουμε δεξιότητες  ώστε να νοιώθουμε ασφαλείς και έτοιμοι στην παροχή των Α΄Βοηθειών. 

Επίσης, ευχαριστούμε  πολύ το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας και τους χορηγούς της εκδήλωσης: High Access Training και Rescue Training International.  

Τέλος δεσμευόμαστε πως τέτοιες δράσεις με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο και προσφορά θα συνεχιστούν και στο μέλλον.