Ένα έργο πνοής που αλλάζει όχι μόνο την ΕΟΚ και το μπάσκετ, αλλά σταδιακά όλο τον ελληνικό αθλητισμό, παρουσιάστηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας. 

To μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε δεν περνάει μόνο την ΕΟΚ στην ψηφιακή εποχή, αλλά εφοδιάζει και τα γυμναστήρια της χώρας με κάμερες για την μετάδοση όλων των αγώνων.

Με αφετηρία την σημερινή ημέρα ξεκινάει το ψηφιακό μητρώο για τα σωματεία της ΕΟΚ και δρομολογείται η πλήρης ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την επικοινωνία, τις μεταγραφές και τα φύλλα αγώνα.

Οπως ανέφερε ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, που παρέστη στην εκδήλωση, " Η Ελλάδα ψηφιοποιείται. Όχι μόνο στον σκληρό της πυρήνα αλλά και σε τομείς λιγότερο προφανείς όπως ο αθλητισμός. Και οι Δήμοι φυσικά συμμετέχουν ενεργά. 

Σήμερα στα γραφεία της ΕΟΚ ο Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπ. Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπ. Αθλητισμού Λεφτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος παρουσιάσαμε όλο το πλάνο για τη ζωντανή μετάδοση των αγώνων μπάσκετ, το ψηφιακό μητρώο των ομάδων, τα ψηφιακά φύλλα αγώνων και προσεχώς τη νέα ψηφιακή κάρτα αθλητή."