Γράφει ο Δρ.Κώστας Πατέρας D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Η σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας, από κάθε πλευρά δεν ήρθε «ως κεραυνός εν αιθρία».

Σχεδόν όλοι γνώριζαν, ότι τις τελευταίες δεκαετίες, μας κυβερνούσαν άνθρωποι, κατώτεροι των περιστάσεων, ότι υπήρχε μεγάλη Διαφθορά και Διαπλοκή και ότι η Οικονομία στηρίζονταν σε ξύλινα πόδια, αφού ζούσαμε με δανεικά. 

Τρεις οικογένειες, κυρίως, έκαναν κουμάντο και έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην Διακυβέρνηση της χώρας. Αυτές ήταν η Καραμανλική, η Παπανδρεϊκή και η Μητσοτακική. 

Κάθε άλλη αξιόλογη προσωπικότητα, που αγαπούσε την Ελλάδα, την Θρησκεία και την Οικογένεια και ήθελε να προσφέρει στην πολιτική σκηνή της χώρας, έπρεπε να εξαφανισθεί. 

Πλην λίγων εξαιρέσεων, οι υπόλοιποι ήταν μετριότητες και αν δεν είχαν το όνομα, δεν θα τους γνώριζε ούτε ο «θυρωρός της πολυκατοικίας», όπως έλεγε και ο Κατσιφάρας του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι σήμερα έβαλαν θηλιά στο Λαιμό του Λαού και η κοινωνία είναι απελπισμένη και αγανακτισμένη. 

Τεράστια προβλήματα φέρνουν τους πολίτες στην θέση να ψελίζουν το «Να ζει κανείς ή να μην ζει». 

Ζούμε, επι πολλά χρόνια, «στο κρεβάτι του Προκρούστη» με τα Μνημόνια, την Πανδημία και τον Πόλεμο στο Βορρά.

Η κοινωνία δείχνει Ώρα Μηδέν…!

Από παντού την χτυπούν η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια, η ανικανότητα, το ψέμα, η φτώχεια και η πολιτική προπαγάνδα, αφού τα περισσότερα Μ.Μ.Ε. συντηρούνται με χρήματα του Λαού.

Αντί να σπρώξουν την χώρα στην παραγωγή και στις εξαγωγές βασικών προϊόντων, μέσω επενδύσεων και ενός ρεαλιστικού προγράμματος Αναγέννησης της χώρας, σκορπάνε επιδόματα και μοιράζουν ελπίδες και αυταπάτες.

Έτσι ο διψήφιος πληθωρισμός 10.2% μας γύρισε τριάντα χρόνια πίσω και τσακίζει τους πολίτες, ενώ οι κερδοσκόποι και τα τρωκτικά του κομματικού σωλήνα του Μητσοτάκη, οργιάζουν.

Στα ύψη η βενζίνη, το πετρέλαιο και το Αέριο και η Ε.Ε., άκουσον-άκουσον, προγραμματίζει, εάν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση, να απαγορεύσει και την κυκλοφορία των αυτοκινήτων τις Κυριακές…!

Αυτοί που έφτιαξαν την ρήτρα αναπροσαρμογής και έβαλαν την ενέργεια 100% στο χρηματιστήριο κάνουν την… πάπια. Κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του… εγκλήματος.

Τα κόμματα στήνουν συνέδρια, αλλά οι πολίτες αδιαφορούν και σκέπτονται για το πώς θα ξημερώσουν την επαύριο και πως θα ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

«Δίπλα σε κάθε πολίτη» έγραφε ένα σύνθημα της Ν.Δ. στο πρόσφατο Συνέδριο, ενώ ο Μητσοτάκης, που απογοήτευσε την πλειοψηφία αυτών, που τον ψήφισαν, ζητά από τους βουλευτές να βγουν και να μιλήσουν για το έργο του.

Ποιο έργο όμως; Μάλλον την καταστροφή θα εννοεί.

Η ακρίβεια στην ενέργεια 2,20 η βενζίνη, το κατάντημα της Οικονομίας και η διάλυση του Ε.Σ.Υ. είναι έργα των χειρών του. Η κατάλυση του κράτους, το σκάνδαλο στη ΔΕΗ, με 16 εκατομ.ευρώ στα GOLDEN BOYS, η απαξίωση των Υγειονομικών, που ακόμα τους αφήνει σε Αναστολή, ενώ όλοι οι άλλοι πολίτες κυκλοφορούν και εργάζονται ακόμα και χωρίς μάσκα, δείχνουν, πως οι κυβερνώντες εκτός από Ανίκανοι είναι και Εκδικητικοί και φυσικά επικίνδυνοι.

Ακραία φτώχεια μαστίζει τον Λαό, εξ αιτίας των λαθών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Για όλους ψηφίστηκε ΑΣΥΛΙΑ, για να μην τιμωρηθούν για τα εγκλήματα που έκαναν. Πρωτοφανές ανα την Ευρώπη.

Στη Γαλλία ο πρώην Πρωθυπουργός, επί Σαρκοζί, Φρανσουά Φιγιόν έφαγε, πρόσφατα 4 χρόνια φυλακή, γιατί διόρισε την γυναίκα του Πηνελόπ, σε βουλευτικό γραφείο.

Στην Ελλάδα, που γίνονται, «Σόδομα και Γόμορα» κατά την παλαιά Διαθήκη, δεν τιμωρείται σχεδόν κανένας. Οι νόμοι είναι σαν τον ιστό της αράχνης, οπου πιάνονται τα μικρά έντομα ενώ τα μεγάλα την διαπερνούν.

Εάν δεν έχεις να πληρώσεις την Ασφάλειά σου, πηγαίνεις φυλακή. Εάν, όμως, έχεις φάει εκατομμύρια ευρώ και χτίζεις…παλάτια δεν σε ενοχλεί κανένας.

Η δημοκρατία για ναναι πραγματική Δημοκρατία πρέπει να είναι με ΝΟΜΟ, όπως έλεγε και ο γέρος της Δημοκρατίας, Γεώργιος Παπανδρέου και να νοιάζεται για όλους τους πολίτες.

Πάντως, ο Μπάϊντεν τους ταρακούνησε με την απόφαση του να αναβαθμίσει τα F-16 τη Τουρκίας με πυραύλους, με ραντάρ και με ηλεκτρονικά συστήματα. Ήταν ένα χαστούκι στον Μητσοτάκη, πριν το ταξίδι του στη Αμερική.

Ας ευχηθούμε ότι δεν θα γυρίσει πίσω με την υπόσχεση στον πλανητάρχη, ότι η Τουρκία θα μπει «καζάν-καζάν» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα στείλει άλλο οπλισμό στην Ουκρανία.

Ο Πρωθυπουργός θέλει και αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.

Το ποίημα του Καβάφη (1863-1933) το ξέρει, που λέγει «Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις»;

Η Ιθάκη για τον Πρωθυπουργό χάθηκε οριστικά.

Όλα τ’ άλλα είναι «Έπεα πτερόεντα», αφού και η τελευταία δημοσκόπηση της Real Polls, χτυπάει… καμπάνα για το πολιτικό σύστημα και η Ν.Δ. παίρνει 27,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 22.6%.

Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Εκλογές λοιπόν. 

Ο Αίσωπος (620-560π.Χ.) έλεγε το «Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πήδημα». 

Εξάλλου ο Friedrich Wilhem Nietzshe (1844-1900), Γερμανός φιλόσοφος τόνιζε πως «η πιο μεγάλη τέχνη είναι να ξέρεις να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή».