Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και των επαγγελματιών υγείας, με τίτλο «Σχολείο Αγωγής Υγείας», οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α), το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 και ώρες 17:00-20:30 στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου Δήμου Φαρκαδόνας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) και τελεί υπό την αιγίδα της 5ης ΥΠΕ, του Δήμου Φαρκαδόνας και του Κ.Υ. Φαρκαδόνας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν τα δικαιώματα των ασθενών γενικώς και των ρευματοπαθών ειδικότερα, καθώς και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί σήμερα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οι Γενικοί Ιατροί, ενώ θα περιγραφεί αναλυτικά ποια θα πρέπει να είναι η σχέση του πολίτη με τον ιατρό και το σύστημα υγείας. Θα παρουσιαστούν επίσης όλες οι θεραπευτικές επιλογές των Ρευματικών Νοσημάτων, η αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων ενεργειών και η σημασία της κίτρινης κάρτας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να θέτουν τα ερωτήματά τους προς τους ομιλητές και να λάβουν τις σχετικές απαντήσεις.
Ομιλητές στην εκδήλωση είναι ο κος Δήμητριος Κούβελας, Καθηγητής & Διευθυντής Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ και η κα Βιολέτα Ροκά, Συντονίστρια Διεθύντρια Κ.Υ Φαρκαδόνας
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Ευαγγελία Οικονομούλα, Υπεύθυνη της ΕΛΕΑΝΑ για τον νομό Τρικαίων τηλ. 697 1729178‬