Σε συνέντευξή του ο τρικαλινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής, Σάκης Παπαδόπουλος, δήλωσε πως προκύπτουν ενδείξεις μόνο για το αδίκημα της απιστίας.
Το μέλος της εξεταστικής επιτροπής ανέφερε ότι από τις τρεις υποθέσεις που έχουν εξεταστεί μέχρι τώρα, δηλαδή αυτές για το Ερρίκος Ντυνάν, τις αρθροσκοπήσεις και το θέμα του φαρμάκου, δεν προκύπτουν ενδείξεις για άλλο υπουργικό αδίκημα πέραν αυτού της απιστίας.
Σημείωσε όμως ότι ακόμα και αυτό έχει παραγραφεί και άρα δεν μπορεί να γίνει προανακριτική επιτροπή.
«Με βάση τα μέχρι τώρα κομμάτια του πορίσματος ενδείξεις για το μόνο αδίκημα που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την σύσταση προανακριτικής επιτροπής είναι αυτό της απιστίας το οποίο όμως έχει παραγραφεί. Το αδίκημα της απιστίας κατά του δημοσίου συμφέροντος είναι μεν παραγεγραμμένο αλλά κατά την άποψή μου είναι πολύ σημαντικό να αναφέρεται στο τελικό πόρισμα. Άλλο αδίκημα πέρα της απιστίας που να μπορεί να δικαιολογήσει προανακριτική δεν έχει εντοπιστεί, τα υπόλοιπα είναι υποψίες και κάποιες καταθέσεις που βάζουν σε προβληματισμό και γι ´αυτό ζητάμε για όλα οριστική διερεύνηση από τα όργανα της δικαιοσύνης», είπε κ. Παπαδόπουλος στο ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτικών.

neaselida.gr