Με θετικό πρόσημο τόσο σε αγοραστική κίνηση, όσο και σε τζίρο ολοκληρώνεται η εορταστική περίοδος σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που διενήργησε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).
Για το 55% των επιχειρήσεων οι πωλήσεις, είτε αυξήθηκαν είτε παρέμειναν στάσιμες, ενώ για το 42% των επιχειρήσεων οι πωλήσεις μειώθηκαν, ποσοστό που είναι αισθητά μειωμένο, έναντι του αντίστοιχου ποσοστού το 2016 (76%).
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εμπορικών συλλόγων, οι πωλήσεις των καταστημάτων λιανεμπορίου στο διάστημα των φετινών εορτών παρουσίασαν σταθερότητα. Οι πωλήσεις ανήλθαν στα επίπεδα από -2% έως +5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή εορταστική περίοδο, ενώ σημαντικό εύρημα αποτελεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά εμφανίζεται ανοδική τάση σε αρκετές περιοχές της χώρας σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Στην πόλη των Τρικάλων όπως και στη γειτονική Καρδίτσα η κίνηση κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, στη Λάρισα ήταν αυξημένη έως και 10% και στον Βόλο μειωμένη έως και 20%.
Για κλίμα κανονικότητας μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα η τάση να συνεχιστεί και στις εκπτώσεις που ξεκινούν από την Δευτέρα.