Πρόσβαση στο φυσικό αέριο θα αποκτήσουν 24 επιπλέον περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, μέσα από το πρόγραμμα ανάπτυξης νέων δικτύων που θα υλοποιήσει η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) την περίοδο 2017-2021.
Μάλιστα, ειδικά σε ορισμένες από τις νέες περιοχές της συμπρωτεύουσας, οι εργασίες κατασκευής των δικτύων έχουν ήδη ξεκινήσει, με συνέπεια το καύσιμο να φτάσει στα πιο κεντρικά σημεία ακόμη και στην έναρξη της φετινής περιόδου θέρμανσης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει προγραμματίσει την κατασκευή νέων δικτύων συνολικού μήκους 438 χιλιομέτρων (427 χλμ. 4 bar και 11 χλμ. 19 bar).
Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται η έλευση του φυσικού αερίου στον Λαγκαδά του Δήμου Λαγκαδά, στη Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα, το Τρίλοφο, στο Πλαγιάρι και τα Βασιλικά του Δήμου Θέρμης, στο Φίλυρο, στην Εξοχή και τον Χορτιάτη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, στη Μηχανιώνα και την Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού, όπως και τα Κουφάλια και τη Νέα Μεσήμβρια του Δήμου Χαλκηδόνος.
Παράλληλα στη Θεσσαλία το φυσικό αέριο θα «φτάσει» στην Ελασσόνα του Δήμου Ελασσόνος, στον Τύρναβο και τον Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου, στην Καλαμπάκα, στο Βελεστίνο στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, στην Αγιά, στον Παλαμά, στους Σοφάδες, στο Μουζάκι, στην Καρδιτσομαγούλα, στη Νέα Αγχίαλο και τη Φαλανή στον Δήμο Λαρισαίων.
aftodioikisi.gr