Η Νομαρχιακή Οργάνωση Τρικάλων της ΝΔ για τη συνεχή και άμεση ενημέρωση των μελών και φίλων της και την ενθάρρυνση της ενεργού ενασχόλησης των πολιτών με τα δημόσια πράγματα, αποφάσισε να δημοσιεύει περιοδικά τα σημαντικότερα σημεία του πολιτικού στίγματος της ΝΔ, τα οποία αφορούν τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας.
Συνοπτικά για το μήνα Μάρτιο, τα κυριότερα σημεία του πολιτικού στίγματος της ΝΔ ήταν:
1. Ο απόλυτος διασυρμός της Κυβέρνησης. Μετά από 10 μήνες, κατάλαβαν ότι αδυνατούν να εκδώσουν νέες συντάξεις. Σε τραγική κατάσταση το ασφαλιστικό
Επιβεβαιώθηκε, με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, η αδυναμία υπολογισμού των συντάξεων βάσει του νόμου Κατρούγκαλου. Ένα πρόβλημα, που η Νέα Δημοκρατία είχε εντοπίσει και αναδείξει επανειλημμένα, τόσο με ανακοινώσεις όσο και ζητώντας επίσημες απαντήσεις μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η ΕΛΣΤΑΤ με επίσημη ανακοίνωσή της, «άδειασε» την Κυβέρνηση, καθιστώντας την απολύτως υπεύθυνη και κάνοντας δημοσίως γνωστό, ότι είναι αδύνατη η εφαρμογή του νόμου για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων.
Το φιάσκο με το μαθηματικό τύπο ακυρώνει στην πράξη το Νόμο Κατρούγκαλου, αλλά και τις ελπίδες των νέων συνταξιούχων να λάβουν σύνταξη. Όλοι οι νέοι συνταξιούχοι – από τον περασμένο Μάιο – έχουν χάσει 20% μεσοσταθμικά της σύνταξής τους. Η Κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και στους σημερινούς συνταξιούχους.
2. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν με επίκαιρη επερώτηση απαντήσεις από τον Υπουργό Εξωτερικών για τις πληροφορίες από «ανώτατες πηγές του Υπουργείου Άμυνας» που αφορούν στην ασφάλεια της Κύπρου
Επίκαιρη επερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά κατέθεσαν ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής  Άμυνας  και  Εξωτερικών  Υποθέσεων της Βουλής, σχετικά με τις πληροφορίες από «ανώτατες πηγές του Υπουργείου Άμυνας» για την πιθανότητα αυξημένης έντασης και ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου από την Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Οι εν λόγω δηλώσεις αιφνιδίασαν τις αρχές της Κύπρου οι οποίες αναγκάστηκαν να προβούν σε διάψευση. Οι διαρροές «ανώτατων πηγών», που δεν έχουν διαψευσθεί ακόμα από Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό για την υπευθυνότητα χειρισμού τόσο κρίσιμων εθνικών θεμάτων.
3. Ηχηρό ράπισμα από τη Δικαιοσύνη στην ωμή παρέμβαση  που διέπραξαν οι κ. Ξανθός και Πολάκης στις διοικήσεις των νοσοκομείων
Ο κ. Τσίπρας και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποδεικνύουν, άλλη μια φορά, ότι κυβερνούν με καθεστωτικές πρακτικές. Προχωρούν σε διώξεις και ποδοπατούν αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Η απάντηση του κ. Πολάκη στην απόφαση του αρμοδίου τμήματος του ΣτΕ που έκρινε μη νόμιμες και αντισυνταγματικές τις αποφάσεις για παύση διοικήσεων δημοσίων νοσοκομείων το 2015, δεν αφήνει αμφιβολίες για τις πρακτικές και τις αντιλήψεις τους. Η απόφαση της Δικαιοσύνης αποτελεί ένα ηχηρό ράπισμα στην ωμή παρέμβαση που διέπραξαν οι κ. Ξανθός και Πολάκης, θέλοντας να χτίσουν ένα κομματικό «παραμάγαζο» και να εξαπολύσουν πογκρόμ διώξεων σε όσα στελέχη των νοσοκομείων δεν τους ήταν αρεστά.
4. Η Κυβέρνηση ομολογεί ότι η φύλαξη των συνόρων της χώρας είναι «μια ανόητη πολιτική»
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό της Κυβέρνησης, ομολόγησε με κυνισμό ότι τόσο εκείνος όσο και η Κυβέρνησή του, θεωρούν  τη φύλαξη των συνόρων της χώρας «μια ανόητη πολιτική». Χαρακτήρισε, επίσης, «κανίβαλο» όποιον τάσσεται υπέρ των κλειστών κέντρων κράτησης για τους παράνομους και παραβατικούς μετανάστες και επανέλαβε πως η Κυβέρνησή του «δεν είναι αλληλέγγυα» σε μια Ευρώπη που εφαρμόζει ελέγχους φύλαξης για οποιονδήποτε επιθυμεί να εισέλθει παράνομα σε αυτήν. Ρωτάμε ευθέως τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μουζάλα: Συμφωνούν με τις θέσεις του κ. Κυρίτση;
5. Κυριάκος Μητσοτάκης: Απολύτως αντίθετος στην απλή αναλογική για την Αυτοδιοίκηση
Η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως αντίθετη στην καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση. Εάν η σημερινή Κυβέρνηση προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, μόλις η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, θα αλλάξει αμέσως μια τέτοια ρύθμιση που αποτελεί χτύπημα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
6. Αναχρονιστικές αντιλήψεις της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ
Η νεολαία του κυβερνώντος Κόμματος υπενθύμισε ότι αποστρέφεται την αριστεία, την εξειδίκευση, την ατομική ανέλιξη, την αντιστοίχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τις ανάγκες της αγοράς και κάθε μηχανισμό πειθαρχίας και διασφάλισης αποτελεσματικότητας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Ακόμη και η παρέλαση στις εθνικές εορτές και η πρωινή προσευχή βαπτίζονται «άκρως αναχρονιστικές». Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει τους ταξικούς διαχωρισμούς, την αιώνια φοίτηση, την ισοπεδωτική λογική ήσσονος προσπάθειας και εξισωτισμού προς τα κάτω. Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι η εκπαιδευτική πολιτική είναι ανάγκη να προχωρήσει με όρους ισότητας των ευκαιριών, αξιοκρατίας, αξιολόγησης, αποτελεσματικότητας και διαφάνειας.
7. Ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίζει τον τουρισμό με λογική τζόγου
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επέλεξε την υπερφορολόγηση του τουριστικού προϊόντος και έπληξε την ανταγωνιστικότητα του. Αποτέλεσμα ήταν η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων το 2016 κατά 6,4%. Τουριστική ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει και να έχει βιώσιμα χαρακτηριστικά, όσο υπάρχουν υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις στο τουριστικό μας προϊόν. Τουριστική ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει, όταν στο 80% της χώρας δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις στον τουρισμό. Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να αντιμετωπίζει τον τουρισμό με λογική τζόγου και στοιχήματος. Η χώρα χρειάζεται μια πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη, μεγάλες επενδύσεις και λιγότερους φόρους.
Για τη Νομαρχιακή Οργάνωση της ΝΔ Τρικάλων
Ο Τομεάρχης Οργανωτικού
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ