Δίμηνη αναστολή βεβαίωσης ή είσπραξης όσων προστίμων έχουν επιβληθεί από την Εφορία για μη πληρωμή διοδίων, πρόκειται να ζητήσει από τις αρμόδιες ΔΟΥ ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Απόστολος Αντωνούδης.
Το ΔΣ της Εγνατίας Οδού επικαλείται την πρόθεση του υπουργείου Υποδομών να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση προστίμων που έχουν επιβληθεί για την μη καταβολή του αντιτίμου τελών διοδίων(να θυμίσουμε ότι στην Εγνατία λειτουργεί και ο σταθμός στο Μαλακάσι Τρικάλων).
Σύμφωνα με τον Απόστολο Αντωνούδη, σκοπός της νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Υποδομών δεν είναι να καταργηθεί το πρόστιμο για εκείνους που αρνούνται να πληρώσουν το αντίτιμο των διοδίων, αλλά να μειωθούν οι προσαυξήσεις που επιβάλλονται προκειμένου να μην είναι εξοντωτικές.
«Θέλουμε το πρόστιμο να λειτουργεί αποτρεπικά» τόνισε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, ο οποίος είπε ότι η προσαύξηση στο πρόστιμο είναι 50 φορές η αξία του, με αποτέλεσμα να έχουν βεβαιωθεί ιδιαίτερα υψηλά χρηματικά ποσά που ανέρχονται σε 25.000 ευρώ, ακόμα και σε 30.000 ευρώ.
Η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Υποδομών, που αναμένεται να κατατεθεί εντός των επόμενων 20 ημερών, θα προβλέπει πως η προσαύξηση στα πρόστιμα θα είναι σημαντικά χαμηλότερη. Θα πρέπει επίσης να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών, καθώς το πρώτο είναι υπεύθυνο για τις ΔΟΥ.