Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου έναν 31χρονο Ρωσικής καταγωγής, που έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με αυτοσχέδιο μαχαίρι κατά 29χρονου Αλβανού στις φυλακές Τρικάλων, ενώ ο 34χρονος συνεργός του, με καταγωγή από το Καζακστάν καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για άμεση συνέργεια.

Το έγκλημα είχε γίνει την Πρωτομαγιά του 2019 στις φυλακές Τρικάλων και θύμα ήταν ένας Αλβανός 29χρονών, που εκτίει ποινή για κλοπές.

Η μητέρα του θύματος, που κατέθεσε ως μάρτυρας στο Δικαστήριο είπε ότι είχε τρία παιδιά και τα έχασε όλα, ενώ ο 29χρονος επρόκειτο να αποφυλακιστεί ένα μήνα πριν τον σκοτώσουν και θα αρραβωνιάζονταν.

Επίσης στο Δικαστήριο, που ξεκίνησε το πρωί και η απόφαση βγήκε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα, κατέθεσαν πέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ως μάρτυρες.

Ο 31χρονος σήμερα κρατείται στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, εκτίοντας ποινή ισοβίων για ανθρωποκτονία και έχοντας μια καταδίκη για οπλοφορία στις φυλακές Γρεβενών, ενώ ο 34χρονος κρατείται στις φυλακές Νιγρίτας.

Η δολοφονία του 29χρονου Αλβανού είχε γίνει την 1η Μαΐου 2019 στους διαδρόμους των φυλακών πριν το ιατρείο και είχε καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα καμερών.

Ο 31χρονος, συνοδευόμενος από τον 34χρονο συγκρατούμενό του βγήκαν από την πτέρυγα, χωρίς συνοδεία, για να πάνε στο ιατρείο, επειδή ο πρώτος προφασίστηκε ότι ήταν άρρωστος.

Στον κεντρικό διάδρομο «διασταυρώθηκαν» με το θύμα, που έβγαινε από το Αγροφυλακείο και ο 31χρονος είχε διαφορές. Τότε τον χτύπησαν και οι δύο, τον έριξαν στο δάπεδο και ο κατηγορούμενος με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον έπληξε στο πόδι και στον θώρακα, προκαλώντας του θανατηφόρα τραύματα στην καρδιά και στους πνεύμονες.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών εξέπνευσε. Το αυτοσχέδιο μαχαίρι, ο 31χρονος είχε κρύψει σε νιπτήρα και στη συνέχεια το παρέδωσε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Οι δύο αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία, της παράνομης κατοχής όπλων στη φυλακή, της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας κατά συναυτουργία.

magnesianews.gr