Έντονη θα είναι η αλλαγή του καιρού που αναμένεται να επηρεάσει και την περιοχή των Τρικάλων από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής των Βαίων, 25 Απριλίου 2021.  

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, το βαρομετρικό χαμηλό που προσεγγίζει τη χώρα μας, αναμένεται το προσεχές διήμερο να επηρεάσει με έντονα φαινόμενα πολλές περιοχές.

Στα Τρίκαλα, από το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν οι βροχές, που θα ενταθούν το Σάββατο, καθώς ολόκληρη η ημέρα προβλέπεται εντελώς βροχερή. 

Αισθητή βελτίωση του καιρού προβλέπεται από το πρωί της Κυριακής των Βαίων, 25 Απριλίου, αφού σταματούν οι βροχές και επανέρχεται σιγά-σιγά η ηλιοφάνεια. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση ιδιαίτερα το Σάββατο με το θερμόμετρο να φτάνει μέχρι τους 12 βαθμούς Κελσίου. 

Σταδιακά, όμως, από την Κυριακή ξεκινάει η άνοδός της, που αναμένεται να κορυφωθεί στα μέσα της εβδομάδας με θερμοκρασίες, επιτέλους, κανονικές για την εποχή, ίσως και λίγο παραπάνω για να μας προετοιμάσουν για το καλοκαιράκι που έρχεται! 

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις η θερμοκρασία στα Τρίκαλα μέχρι και το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας θα φτάσει στους 28 βαθμούς Κελσίου. 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ 

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το Σάββατο  (24-04-2021) έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής (25-04-2021), με  ισχυρές βροχοπτώσεις κατά τόπους στην κεντρική και τη βόρεια χώρα. 

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές προβλέπεται να εκδηλωθούν το Σάββατο: 

α. Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία την Εύβοια. 

β. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν, από το απόγευμα του Σαββάτου στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, από το βράδυ στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, ενώ στην Εύβοια και τις Σποράδες από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (25-04-2021). 

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων  αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

trikalaenimerosi.gr