Στους λογαριασμούς των δικαιούχων σεισμοπαθών χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας ξεκίνησαν να πιστώνονται από την Τετάρτη τα χρήματα του ειδικού βοηθήματος των 600 ευρώ.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗLIVE», από το πρωί της Τετάρτης οι ιδιοκτήτες, πρώτων οικιών, που χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλες, με κόκκινο και κίτρινο χρώμα, από το σεισμό της 3ης Μαρτίου και υπέβαλλαν αίτηση για την παροχή βοηθήματος, ξεκίνησαν να λαμβάνουν το ποσό σταδιακά μετά την εξέταση των δικαιολογητικών από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου Φαρκαδόνας.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες καθώς καθημερινά θα δίνονται εγκρίσεις για νέες πληρωμές.

Σημειωτέο ότι τα συγκεκριμένα χρήματα δίνονται αποκλειστικά ως πρώτη βοήθεια για τις πρώτες και άμεσες των σεισμοπαθών, τα σπίτια (πρώτη κατοικία) χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα προς κατοίκηση (κίτρινα-κόκκινα) κι όχι για εκείνους που υπέστησαν απλά ζημιές.

Να υπογραμμιστεί ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα σεισμοπαθείς των  σεισμόπληκτων κοινοτήτων είχαν εκφράσει προ ημερών τα παράπονά τους σχετικά με τις καθυστερήσεις που είχαν παρατηρηθεί στην καταβολή τους.

Τελικά δόθηκε 40 ημέρες αργότερα, όταν σε άλλες σεισμόπληκτες περιοχές της Ελασσόνας και του Τυρνάβου είχε δοθεί προ 20ημερου.

krinitrikalon.gr