Με έντονη ανοιξιάτικη διάθεση ήρθε ο Απρίλιος, που μέχρι στιγμής προσφέρει πολύ όμορφες ημέρες.

Οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και την νέα εβδομάδα, που ξεκινά από σήμερα Δεύτερα 5 Απριλίου, όπως δείχνουν οι μετεωρολογικές προβλέψεις. 

Αν και προς το τέλος εβδομάδας η θερμοκρασία θα σημειώσει μια μικρή πτώση, ωστόσο, δεν θα υπάρχουν άλλα σημαντικά φαινόμενα για να επηρεάσουν τον καλό καιρό που θα επικρατεί, παρά μονάχα κάποιες μικρές αστάθειες με ασθενείς βροχές. 

Η Δευτέρα θα κυλήσει με διαστήματα ηλιοφάνειας, αφού στον ουρανό θα υπάρχουν αρκετά σύννεφα, τα οποία πολύ νωρίς το πρωί θα δώσουν ασθενείς βροχές. Στην συνέχεια της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι μέχρι και τους 15 βαθμούς Κελσίου. 

Από το μεσημέρι της ημέρας και μετά θα υπάρχει χαμηλή συγκέντρωση σκόνης στην περιοχή των Τρικάλων. 

___________

Στην υπόλοιπη Ελλάδα λασποβροχές και κατά τόπους καταιγίδες, θα εκδηλωθούν σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και νότιας χώρας, του Ιονίου, του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και παροδικά στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Τα φαινόμενα στα νότια ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα, με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στην Πελοπόννησο. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης, ιδιαίτερα στα νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 17, στην Ήπειρο από 5 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 21 και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 24 βαθμούς, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις, ενώ σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr