Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα του Επιμελητηρίου Τρικάλων για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «e-λιανικό» με τη συμμετοχή στελεχών της ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος – εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ.  

Την ημερίδα χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος Βασίλης, ο οποίος επισήμανε τη σπουδαιότητα της χρήσης του ηλεκτρονικού εμπορίου ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μεταξύ άλλων παρότρυνε τους επιχειρηματίες που πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος, να το αξιοποιήσουν προς όφελος της επιχείρησής τους αλλά και της τοπικής αγοράς. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε το Γενικό Διευθυντή της ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος κ. Παπαδούλη Απόστολο για την πολυετή συνεργασία και του ζήτησε να ενημερώσει τον επιχειρηματικό κόσμο για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα που πρόκειται να προκηρυχθούν. 

Ο κ. Παπαδούλης αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του επιμελητηρίου για τη διοργάνωση,  αρχικά συμβούλευσε τους επιχειρηματίες ότι η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος θα πρέπει να συνοδεύεται από κατάλληλη εκπαίδευση των στελεχών της επιχείρησης που θα το διαχειρίζονται προκειμένου να είναι αποδοτικό, καθώς οι διαφορές ως προς τη διαχείριση και  λειτουργία του με αυτή του αντίστοιχου συμβατικού καταστήματος λιανικής πώλησης είναι μεγάλες. Στη συνέχεια ενημέρωσε τους επιχειρηματίες ότι από αρχές Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές σε όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ. Σχετικά με τα πρώτα προγράμματα που αναμένεται να ανοίξουν στην αμέσως επόμενη χρονική περίοδο δήλωσε ότι «σε επίπεδο περιφέρειας Θεσσαλίας αναμένεται το ΑΝΑΣΑ ΙΙ με προϋπολογισμό 20 εκ. ευρώ, το οποίο φιλοδοξεί να εντάξει περισσότερες επιχειρήσεις από το ΑΝΑΣΑ Ι και με πιο απλά κριτήρια αξιολόγησης. Σε επίπεδο υπουργείου σχεδιάζεται να προκηρυχθεί πρόγραμμα χρηματοδότησης δαπανών για τη βελτίωση των συνθήκων λειτουργίας των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων εστίασης. Επίσης, σχεδιάζεται πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για γυμναστήρια και παιδότοπους που επίσης έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία». 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες ενημερώθηκαν από τον Υπεύθυνο της Δράσης στην ΑΕΔΕΠ κ. Αποστολόπουλο Γιάννη για το πρόγραμμα «e-λιανικό» και στη συνέχεια έλαβαν διευκρινιστικές απαντήσεις στα ερωτήματα τους.  

Το συντονισμό της ημερίδας έκανε η κ. Σδρένια Σοφία, Οικονομολόγος – Ειδική Συνεργάτης του Επιμελητηρίου Τρικάλων η οποία καθημερινά είναι στη διάθεση των επιχειρηματιών - μελών για πληροφόρηση και παροχή διευκρινήσεων επί των ανοιχτών χρηματοδοτικών προγραμμάτων. 

Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης ο κ. Βενετσάνος Παναγιώτης, Υπεύθυνος Πληροφόρησης και Δημοσιότητας της ΑΕΔΕΠ καθώς και μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Τρικάλων. 

Δείτε την τηλεδιάσκεψη στο κανάλι του Επιμελητηρίου Τρίκαλων στο YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=riKz7WEkSlU