Η Tesco Food Technology ολοκλήρωσε με επιτυχία την εγκατάσταση μιας πλήρως αυτοματοποιημένης γραμμής στο εργοστάσιο της ΤΥΡΑΣ, του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. των αδερφών Σαράντη, στα Τρίκαλα.

Αυτό σημειώνει η Ελληνική εταιρεία σε ανακοίνωσή της διευκρινίζοντας ότι «η γραμμή αφορά στην αυτοματοποίηση της επισυσκευασίας μερίδων φέτας με εξοπλισμό των κορυφαίων ευρωπαϊκών οίκων BUHMANN και ROBOTEH.»

Επισημαίνει μάλιστα ότι η ίδια θα ολοκληρώσει και τη δεύτερη φάση της επένδυσης η οποία ανέρχεται συνολικά σε 3 εκ. ευρώ.

Η νέα γραμμή θα συσκευάζει πλήρως αυτοματοποιημένα, μερίδες φέτας των 150g και 200g, με σύστημα ρομποτικής παλετοποίησης ενισχύοντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ΤΥΡΑΣ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. Μιχάλη Σαράντης δήλωσε ότι «με τη νέα επένδυση αξιοποιούμε προηγμένες τεχνολογίες, ώστε να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη σειρά γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά.»

Από την πλευρά της Tesco Food Technology Α.Ε. ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Παναγιωτόπουλος τόνισε: «Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε και εμείς το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ενός ηγετικού Ελληνικού ομίλου στα γαλακτοκομικά και ευχαριστούμε τη διοίκησή του για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε.»

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr