Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Σε ενεργό ηφαίστειο φαίνεται πως μεταβάλλεται η Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή, με τα όσα τραγικά συμβαίνουν στην πολύπαθη αυτή περιοχή.
Μετά τον Λίβανο, την Συρία, το Ιράκ, την Λιβύη και την Τουρκία έρχεται να προστεθεί και η εγκληματική ενέργεια κατά του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί του Ιράν.
Με εντολή του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης ο Ιρανός Αξιωματούχος. Αυτή η πράξη μπορεί να τυλίξει στις φλόγες την Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.
Παγκόσμια είναι η ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν, ύστερα από την δολοφονία του Διοικητή της επίλεκτης δύναμης των φρουρών της Επανάστασης,για ειδικές επιχειρήσεις εκτός του Ιράν.
Η Η.Π.Α. έκαναν λόγο για αμυντική κίνηση, προκειμένου να μην πληγούν Αμερικανικοί στόχοι ανά τον κόσμο.
Η ηγεσία του Ιράν την χαρακτήρισε ως «δολοφονική πράξη» και την θεώρησε ως «αρχή πολέμου»
Όλες οι χώρες λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για να προστατεύσουν τις εγκαταστάσεις Αμερικανικών και Ισραηλινών συμφερόντων.
Το ενδεχόμενο, όμως, μιάς γενικευμένης σύρραξης στην πολυτάραχη περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι πάρα πολύ πιθανό και ίσως σύντομα να ηχήσουν και τα τύμπανα του πολέμου.
Θεωρείται πλέον ή βέβαιον πως το Ιράν θα απαντήσει με χτυπήματα σε γειτονικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ και ότι θα επιχειρήσει να βλάψει ζωτικά συμφέροντα των Η.Π.Α.
Το γεγονός, πάντως, είναι πως αυξάνεται η ήδη μεγάλη ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει μία γενικευμένη σύρραξη, ενώ το πετρέλαιο και ο χρυσός πέταξαν … στα ύψη …!
Ολόκληρη σχεδόν η Ευρώπη μπαίνει στο μάτι του … κυκλώνα και ιδιαιτέρως η Ελλάδα, που έχει και τα προβλήματα από την παράλογη θέληση του Ερντογάν να ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ την Οθωμανική Αυτοκρατορία …!
Την ίδια στιγμή η Βουλή της Λιβύης ψήφισε την ακύρωση της συμφωνίας Ερντογάν – Σάρατς και την διακοπή των σχέσεων με την Τουρκία.
Και ενώ συμβαίνουν αυτά τα δύσκολα γεγονότα γύρω μας, στην πολιτική σκηνή της χώρας μας υπάρχει ένα μεγάλο παρασκήνιο για δύο πράγματα. Πρώτον για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και δεύτερον για τον Εκλογικό νόμο.
Φυσικά προηγείται η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στις Η.Π.Α., την ερχόμενη εβδομάδα και με αγωνία αναμένονται τα αποτελέσματα, τα οποία θα δείξουν προς τα που γέρνει η … πλάστιγγα του Ντόναλντ Τραμπ ...!
Το σενάριο για επαναφορά της ενισχυμένης αναλογικής και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών την ερχόμενη άνοιξη παίζει πολύ έντονα.
Μπορεί τα … παζάρια να έχουν αρχίσει για όλα αυτά στην πατρίδα μας, αλλά το βέβαιον είναι ότι κανένας εκλογικός νόμος δεν σώζει την σημερινή κυβέρνηση, εάν δεν φέρει την οικονομική ευημερία στους πολίτες, δεν υλοποιήσει όσα προεκλογικά υποσχέθηκε και δεν φέρει επενδύσεις και θέσεις εργασίας.
Η εκλογή Προέδρου, μόνον από τη Ν.Δ., θα υποβαθμίσει το κύρος του και η Κυβέρνηση θα βρεθεί σε καθεστώς απομόνωσης, πράγμα που θα καθορίσει και την πτωτική της πορεία, ύστερα από τα πρωτοφανή λάθη στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της επιδοματικής πολιτικής.
Τα … παζαρέματα χωρίς την λαϊκή συναίνεση είναι Δώρον … Άδωρον …!