Παρέμβαση της παράταξης «Πύλης Όραμα» για μη μετάδοση live των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και για την εκμετάλλευση της γεφυροπλάστιγγας Γόμφων.

Αναλυτικά:

"Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πύλης, Θεόδωρος Χήρας, και η δημοτική ομάδα του Πύλης Όραμα έχουν προτείνει στη Δημοτική Αρχή από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλης την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων.

Δυστυχώς, όμως, η πρότασή μας δεν εισακούστηκε, με αποτέλεσμα οι δημότες –αλλά και όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες- να μην έχουν πλήρη ενημέρωση για τα πεπραγμένα και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ποιόν φοβίζει η αντικειμενικότητα, η αλήθεια και η πιστή καταγραφή των συνεδριάσεων;

Γιατί να αρκούνται οι δημότες σε βίντεο που αναρτάται σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα και το οποίο δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα των όσων έχουν ειπωθεί;

Παρακολουθώντας κανείς τα δημοσιευμένα βίντεο των συνεδριάσεων, διαπιστώνει σοβαρές και ουσιώδεις παραλείψεις στα βίντεο, τα οποία αλλοιώνουν την πραγματική εικόνα των συνεδριάσεων.

Η απομαγνητοφώνηση των συνεδριάσεων θα εξασφάλιζε την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών. Συναντάμε, όμως, και εδώ την άρνηση της Δημοτικής Αρχής.

Το Πύλης Όραμα δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα! Σύντομα θα προβούμε στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να υπάρξει αντικεμενική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ένα άλλο θέμα που μας απασχολεί είναι και η ενημέρωση για τη γεφυροπλάστιγγα στους Γόμφους. Θολό το τοπίο! Ποιος την εκμεταλλευόταν από το 2017 έως το 2019; Τί έσοδα είχε η εκμετάλλευσή της; Κλάπηκαν τα έσοδά της; Έχει γίνει καταγγελία για κλοπή; Έχει καταγραφεί το περιστατικό στο βιβλίο συμβάντων του αρμόδιου αστυνομικού τμήματος;

Πολλά τα ερωτήματα για έναν τόσο μικρό τόπο, στον οποίο όλοι γνωρίζουν ποιος εκμεταλλευόταν την γεφυροπλόστιγγα και με ποιες ...διαδικασίες την ανέλαβε!

Η αλήθεια, όμως, θα λάμψει.

Τέλος, απαιτούμε να ισχύουν τα προβλεπόμενα από τον νόμο για τις προσκλήσεις που λαμβάνουμε για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των διαφόρων επιτροπών.

Επιβάλλεται να λαμβάνουμε έγκαιρα τις προσκλήσεις, με σαφή περιγραφή των θεμάτων που θα συζητηθούν.

Δεν θα γίνουμε απλοί θεατές των εξελίξεων.

Το Πύλης Όραμα είναι αποφασισμένο να αλλάξει τον πεπαλαιωμένο και προσωποκεντρικό τρόπο διοίκησης του Δήμου και να έρθει η κανονικότητα και η ορθή λειτουργία όλων των διαδικασιών, όπως ορίζει ο νόμος."