Τον συνδυασμό "Συμμαχία υπέρ των Πολιτών για την Θεσσαλία", με επικεφαλής τον νυν Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό υπερψήφισαν οι κάτοικοι των περιοχών των Τρικάλων, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της πρόσφατης κακοκαιρίας Daniel. 

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό που συγκεντρώνει ο συνδυασμός σε ολόκληρη την Θεσσαλία, το οποίο στο 64,19% των καταμετρημένων ψήφων ανέρχεται στο 52,35%. 

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Φαρκαδόνας ο συνδυασμός του νυν περιφερειάρχη Θεσσαλίας συγκεντρώνει το ποσοστό του 49,39% με 2.749 ψήφους.

Ακόμη υψηλότερο είναι το ποσοστό που καταγράφεται στον Δήμο Πύλης που ανέρχεται στο 59,90%, με την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί σε 49 από τα 71 εκλογικά τμήματα. Τέλος, στον Δήμο Τρικκαίων με τα πολύπαθα Μεγάλα Καλύβια η νυν περιφερειακή αρχή συγκεντρώνει το ποσοστό του 49,62%. 

Πρόκειται, βεβαίως, για ένα ποσοστό το οποίο εν πολλοίς οφείλεται στον νυν Αντεπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, Χρήστο Μιχαλάκη, ο οποίος συγκεντρώνει πάντα στις εκλογές την προτίμηση των πολιτών, με πολύ υψηλό αριθμό ψήφων. Μέχρι στιγμής, στις 14 μονάδες πάνω στα μισά της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, ο Αντεπεριφερειάρχης της Π.Ε. Τρικάλων έχει ψηφιστεί από 13.471. Στις προηγούμενες εκλογές του 2019 ο τελικός αριθμός των ψήφων που είχε κερδίσει ήταν 33.949.

trikalaenimerosi.gr