Tη δημιουργία γραφείου της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) στη Θεσσαλία, ανακοίνωσε χθες από τον Τύρναβο ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος με σκοπό να λυθούν πιο γρήγορα όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που έχουν προκύψει για τους σεισμοπλήκτους και τους πλημμυροπαθείς.

Το νέο γραφείο της ΔΑΕΦΚ Κ.Ε. θα στελεχωθεί με μηχανικούς και υπαλλήλους κάτι που ήταν πάγιο αίτημα όλων των πληγέντων.

Ο υφυπουργός συναντήθηκε με τους αντιδημάρχους του Δήμου Τυρνάβου καθώς και με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών και φορέων της περιοχής.

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: 

"Σήμερα, μετά από πρόσκληση του Προέδρου, κ. Χρήστου Τσιτσιρίγκου, είχαμε σύσκεψη, στην έδρα του Συνεταιρισμού Τυρνάβου, με στελέχη του τοπικού συνεταιρισμού και με Προέδρους και εκπροσώπους Συνεταιρισμών της περιοχής της Λάρισας, με τη συμμετοχή του βουλευτή Λάρισας, κ. Χρήστου Κέλλα, του Προέδρου της ΔΕΕΠ ΝΔ Λάρισας, κ. Ηλία Σουφλιά, καθώς και Αντιδημάρχων του Δήμου Τυρνάβου. Κατά τη σύσκεψη αναλύσαμε την πορεία υλοποίησης της κρατικής αρωγής, τόσο της πρώτης αρωγής, όσο και της προκαταβολής του 50% της επιχορήγησης, ενώ συζητήσαμε και άλλα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της περιοχής. Και συνεχίζουμε την εποικοδομητική συνεργασία που έχουμε διαμορφώσει όλη αυτή την περίοδο, ενώ άμεσα θα έχουμε και συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή αναφορικά με την αποκατάσταση στο σεισμόπληκτο Δαμάσι."