Θέμα αποζημίωσης της επανασποράς στα βαμβάκια της Καρδίτσας, παρότι δεν προβλέπεται γι’ αυτή την εποχή από τον ΕΛΓΑ, θέτουν οι αγρότες της περιοχής, τονίζοντας ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ Κώστα Τζέλλα, υπάρχουν περιοχές στους Σοφάδες και τη Δ.Ε. Φύλλου, αλλά και σε τμήματα του Δήμου Καρδίτσας, όπου απαιτείται επανασπορά για περισσότερο από το 70% των στρεμμάτων της καλλιέργειας βαμβακιού. Σημειωτέον παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και στα Τρίκαλα και στα Φάρσαλα και σε άλλες περιοχές.

Πιθανότατα, λέει ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, «αυτό να αποτελεί συνέπεια από το πέρασμα του Daniel, υπό την έννοια ότι οι εκτάσεις δεν έφθασαν στο επιθυμητό σημείο θερμοκρασίας ή επιβαρύνθηκαν από φερτά στοιχεία και η σπορά δεν έφερε αποτελέσματα. Δεν είναι θέμα θερμοκρασίας περιβάλλοντος, καθώς τα προηγούμενα χρόνια οι αγρότες έσπερναν τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου χωρίς προβλήματα στην πορεία».

Ζητούμενο είναι και μετά τις επανασπορές, ποια θα είναι τα ποιοτικά και τα ποσοτικά χαρακτηριστικά της παραγωγής, ενώ εξυπακούεται ότι η επανασπορά σημαίνει και διπλά έξοδα για τον καλλιεργητή, τόνισε ο ίδιος.

agronews.gr