Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Η αναμενόμενη επίθεση του Ιράν προς την χώρα του Ισραήλ, τελικά πήρε σάρκα και οστά τα μεσάνυχτα, το περασμένο Σάββατο.

Πολλές εκατοντάδες πυραύλων και drones έφυγαν από το Ιράν, το Ιράκ, την Συρία και την Υεμένη, για να πλήξουν συγκεκριμένους στόχους στο Ισραήλ.

Από τα μέχρι σήμερα λεγόμενα το 99% των πολεμικών όπλων καταστράφηκαν από το πολύ καλά οργανωμένο κράτος του Ισραήλ.

Παρά τις πομπώδεις θριαμβολογίες των Ιρανών, που είναι περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση και για να εξάψουν το Ισλαμικό φανατισμό, τελικά η επιχείρηση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Έτσι δόθηκε η ευκαιρία να καταλάβει ο κόσμος, ότι το Ιράν, που κρύβεται πίσω από τις εγκληματικές οργανώσεις της Φατάχ της Χεσμπολάχ και των αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου, είναι μία χώρα… που παράγει πολέμους, καταστροφές και τρομοκρατία.

Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και κανένας δεν γνωρίζει, εάν αυτό το θέμα θα σταματήσει έως εδώ ή εάν θα υπάρξει συνέχεια.

Η Μέση Ανατολή είναι στο χείλος της Αβύσσου.

Ο φανατισμός και το χρήμα κρύβονται πίσω από κάθε πολεμική δραστηριότητα. Πόσο δίκαιο είχε ο Πλάτων (427-347 π.Χ.) όταν έλεγε το «Δια γάρ την των χρημάτων κτήσιν όντες οι πόλεμοι ημίν γίγνονται» και ο Πίνδαρος που έλεγε (522-443π.Χ.) «Νεύρα πολέμου χρυσός».

Γενικά οι πόλεμοι είναι συμφυές φαινόμενο των κοινωνιών και οφείλονται στις διαφορές τον λαών για πεποιθήσεις, για αντιλήψεις, για ιδέες, για ήθη, για εχθρότητα κ.α.

Τα αποτελέσματα, όμως, είναι πολύ άσχημα για τις ανθρώπινες κοινωνίες.

Όλα τα κράτη, πλην ελαχίστων φανατικών Ισλαμιστών, καταδίκασαν την ενέργεια του Ιράν και η Ε.Ε. και οι G7 και φυσικά και η Ελλάδα.

Μακάρι να μην γίνει κλιμάκωση την εχθροπραξιών, γιατί οι επιπτώσεις, στο εμπόριο, την ενέργεια, την οικονομία, παγκόσμια, θα ναι τρομακτικές.

Η μόνη, που δεν καταδίκασε την ενέργεια του Ιράν, είναι η Τουρκία, η οποία είπε τα χειρότερα για το Ισραήλ, κατά το παρελθόν, και τώρα θέλει να παίξει τον ρόλο του … μεσολαβητή.

Η κρίση στη Γάζα δεν πρέπει να γίνει αιτία ανάφλεξης όλης της περιοχής, γιατί η Χαμάς, τρομοκρατική οργάνωση, που παίρνει οικονομική βοήθεια και πολεμική εκπαίδευση από τους Ιρανούς, ξεκίνησε πρώτη τον πόλεμο, όταν τον Οκτώβριο του 2023, μπήκε στην χώρα του Ισραήλ και σκότωσε και αιχμαλώτισε περίπου 2.500 αμάχους, νέους, παιδιά και μεσήλικες.

Να γιατί και το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα στην νόμιμη άμυνα.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη φυσικά και δημιουργεί προβλήματα και στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. και στις Η.Π.Α. και σχεδόν στις περισσότερες χώρες της Υφηλίου.

Έτσι, δεν έφταναν τα τόσα εσωτερικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας από την χειρότερη μεταπολεμική κυβέρνηση, καλείται τώρα να προσπεράσει και τον πόλεμο Ιράν – Ισραήλ.

Τα ανοιχτά μέτωπα της κοινωνίας μας, Οικονομία, Υγεία, Παιδεία, Εγκληματικότητα, Γεωργία, Κτηνοτροφία, Εμπόρια,

Ακρίβεια και Αισχροκέρδεια, θα πάνε χειρότερα.

Ο … τραγικός Μητσοτάκης έχει χάσει τόσο τον «μπούσουλα» όσο και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Ο πόλεμος, πάντως δεν σταμάτησε τα μπάνια του Πρωθυπουργού.

Καταλύτης, πέραν της ακρίβειας, είναι και το έγκλημα των Τεμπών. Όταν φτάνει η Ευρωπαία Εισαγγελέας να ζητάει από την Ε.Ε. να παρέμβει, για να καταργηθεί το «ΑΣΥΛΟ» των Υπουργών και των Βουλευτών της Ελληνικής κυβέρνησης, τότε, όλοι αντιλαμβάνονται, πως τα πράγματα δεν πάνε καλά ούτε έξω, ούτε μέσα.

Κανένας δεν ξεχνάει την ρήξη μεταξύ της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, και των χαροκαμένων γονέων των θυμάτων στα Τέμπη. «Ντροπιαστική μέρα για την Δικαιοσύνη αποτελούν τα ψεύδη της Εισαγγελέας», κατά την άποψη των γονέων.

Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκης να «έθαψε» την αλήθεια, αλλά το «μπάζωμα» των Τεμπών δεν θα περάσει.

Πριν την έναρξη των εχθροπραξιών του Ιράν προς το Ισραήλ η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχανε σε μόνιμη βάση την μάχη με την καθημερινότητα.

Τώρα υπεύθυνοι Υπουργοί διατείνονται, πως θα χτυπήσουν την ακρίβεια και στα καύσιμα και στα τρόφιμα με μέτρα… ασπιρίνες.

Όσο αυξάνεται η ροή της επικοινωνιακής καταιγίδας από την «Α.Ε. του Μαξίμου» τόσο μεγαλώνει ο θυμός των πολιτών, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να τιμωρήσουν τον ανεπαρκή και επικίνδυνο Πρωθυπουργό.

Τα λάθη για την είσοδο της Αλβανίας στην Ε.Ε., η ίδρυση ανεξάρτητου κράτους στο Κόσοβο και η αδυναμία να δημιουργήσει η Ελλάδα στις θάλασσες τα δύο υποθαλάσσια Πάρκα, ύστερα από αντίδραση της Τουρκίας, αποδεικνύουν, πως αυτοί, που μας κυβερνούν, είναι ανίκανοι και ψεύτες.

Λέτε να έχουν πουλήσει το Αιγαίο και δεν λένε τίποτε;

Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2024 μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα 10.594 αλλοδαποί. Πράγματι έχουμε γίνει Kαμπούλ….!

Εάν συνεχισθεί ο πόλεμος που ξεκίνησε το Ιράν, τι θα γίνει με τις μεταναστευτικές ροές;

Οι «φρουροί» της επανάστασης του Ιράν, απαγόρευσαν αναρτήσεις στο διαδίκτυο υπέρ του Ισραήλ.

Η Δημοκρατία αυτής της Ισλαμικής χώρας, σ’ όλο της το μεγαλείο…!

Η τελευταία δημοσκόπηση της Opinion polls δείχνει ότι το 80% των πολιτών είναι απογοητευμένο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία στην Μακεδονία παίρνει μόνο το 25,7%.

Με αγωνία η υφήλιος περιμένει να σταματήσει η ανάφλεξη στην Ανατολική Μεσόγειο και να επικρατήσει η Ειρήνη γιατί, όπως έγραψε ο Μένανδρος (342-297) «Ειρήνη γεωργόν καν πέτρας τρέφει καλώς, πόλεμος δε καν πεδίω κακώς» δηλ. η ειρήνη παρέχει επαρκή τροφή στον γεωργό, κι αν ακόμα ζει σε πετρώδη χώρα, ο πόλεμος, όμως του δίνει κακή ζωή, κ αν ζει σε εύφορη γη».

Πάντως, ότι κι αν γίνει, το άστρο Μητσοτάκη σβήνει μετά της 9 Ιουνίου, οριστικά και αμετάκλητα.

Το ότι λέει ότι θα κάνει Εθνικές Εκλογές το 2027, είναι μαύρη προπαγάνδα, μιας και το … διαζύγιο με την Ελληνική κοινωνία είναι μοχλός ανατροπής.

Το κουτί της Πανδώρας τον περιμένει.