Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε η διευθύντρια Δ.Ε. Τρικάλων, Ελένη Ξυνοπούλου, στον μαθητή του 2ου Λυκείου Τρικάλων Φώτιο Ρουμελιώτη, ο οποίος θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα HSSIP.

«Με ιδιαίτερη χαρά ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Τρικάλων κ. Τζίμας Πέτρος με ενημέρωσε για την επιλογή του μαθητή του σχολείου του Φώτιου Ρουμελιώτη από την αρμόδια επιτροπή, προκειμένου να πάρει μέρος στο Πρόγραμμα HSSIP.

Πρόκειται για ένα Πιλοτικό Πρόγραμμα που οργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Έρευνας Σωματιδιακής Φυσικής CERN με 6 προσκεκλημένες χώρες της Ε.Ε. ετησίως.

Από τη χώρα μας έχουν επιλεγεί 24 μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργασθούν οι ίδιοι στο περιβάλλον του CERN. Τέτοια Προγράμματα παρέχουν στα παιδιά μας, μέσα από την εργαστηριακή άσκηση σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ενθάρρυνση της περιέργειάς τους για μάθηση, προτροπή για ανάληψη πρωτοβουλιών με τις δικές τους προτάσεις και ιδέες και τη φιλοδοξία να αναλάβουν μια σταδιοδρομία στην Επιστήμη, τη Μηχανική.

Αισθάνομαι υπερήφανη που ένα δικό μας παιδί θα συμμετάσχει σ’ αυτό το Πρόγραμμα. Πολλά και θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στο Φώτη μας, αν αναλογιστεί κάποιος ότι η επιλογή των υποψηφίων από την Επιτροπή έγινε με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια. Του εύχομαι ένα λαμπρό μέλλον και να συνεχίσει να μας εκπλήσσει ευχάριστα».