Μια ακόμη δράση για την εξυπηρέτηση των τρικαλινών και των χιλιάδων επισκεπτών υλοποίησε ο Δήμος Τρικκαίων.

Τοποθέτησε 8 πινακίδες ενημέρωσης πολιτών σε ισάριθμα επισκέψιμα σημεία και μνημεία των Τρικάλων, από τα οποία ο κάθε πολίτης με smartphone θα μπορεί να ενημερώνεται σχετικώς: σκανάρει απλώς με το κινητό, το σήμα QR code που βρίσκεται στην πινακίδα και αυτομάτως μεταφέρεται στην  ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων με τις αντίστοιχες πληροφορίες για κάθε μνημείο.

Αυτός ο «ηλεκτρονικός ξεναγός» ουσιαστικά παρέχει τις βασικές πληροφορίες για τα συγκεκριμένα μνημεία – τοποθεσίες των Τρικάλων:
– Κεντρική Γέφυρα
– Αγαλμα Ασκληπιού
– Λιμανάκι Ληθαίου
– Ασκληπιείο
– Δωροθέα Σχολή
– Φρούριο Ρολόι
– Βαρούσι
– Μανάβικα – Τοιχογραφία
– Κεντρική Πλατεία.
Πρόκειται για τα εμβληματικά σημεία του κέντρου των Τρικάλων, που περικλείονται σε μια διαδρομή περίπου 2 χλμ., πεζή ή με το ποδήλατο.

Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 20 Σεπτεμβρίου 2018, στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τάξεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων «Δωρόθεος Σχολάριος» περπάτησαν στη διαδρομή, μαζί με την αντιδήμαρχο κ. Αλεστά, την αντιπρόεδρο του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Μητσιάδη, τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου κ. Καλλιάρα και στελέχη του Δήμου.

Μαζί τους συνομίλησαν και ενημερώθηκαν για τη χρήση, τη χρησιμότητα και τις δυνατότητες του συγκεκριμένου μέτρου. Επίσης έγινε μια πρώτη περιήγηση στους μαθητές για τα βασικά αυτά μνημεία των Τρικάλων.