Στην απόφαση που πάρθηκε στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο όπου υπήρξε αρνητική εισήγηση για αδειοδότηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα όρια του νομού Καρδίτσας με το Καρπενήσι, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μιλώντας σήμερα στην Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6. 

Όπως επεσήμανε «η εισήγηση μας ήταν αρνητική για εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχή του Καρπενησίου που συνορεύει με την Καρδίτσα. Πήραμε θέση όχι για το θεαθήναι, αλλά με ουσία, διότι υπάρχει μεγάλη αντίδραση των κατοίκων για αυτή την εγκατάσταση. Εγώ θέλω να είμαι καλός με το περιβάλλον, όχι να είμαι καλός με την εταιρεία που θέλει να κατασκευάσει. Όπως και στον Ασπροπόταμο είπαμε όχι όταν χρειάστηκε. Και αν ξαναχρειαστεί, αν τίθεται θέμα αλλοίωσης του περιβάλλοντος στα βουνά, θα ξαναπώ όχι. Το θέμα βέβαια είναι να πούνε όχι και οι παρακάτω, οι Υπουργοί δηλαδή.

Ναι πρέπει να πούμε στον Αχελώο, τον οποίο περιμένουμε να πάρει μπροστά. Αυτό είναι κάτι που το περιμένουμε από τον Υπουργό τον κ. Σκρέκα, θα έχουμε συνάντηση αυτή την εβδομάδα μαζί του για να μάθουμε τις τελευταίες εξελίξεις.

Μεγαλύτερος οικολόγος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν υπάρχει, το μεγαλύτερο οικολογικό έργο στην Ευρώπη τη λίμνη Κάρλα εμείς την έχουμε κάνει. Είμαστε σύμφωνοι προφανώς και με τα αιολικά και με τα φωτοβολταϊκά, βεβαίως και πρέπει να μπούνε, όμως με το αναγκαίο χωροταξικό για το πού θα μπούνε.»